Прозорски системи, Фасадни системи

Schüco FWS 60 CVСписок на производи

Опис
Предности

Schüco FWS 60 CV (Concealed Vent) за максимална транспарентност

Schüco FWS 60 CV комбинира дизајн со максимална транспарентност. Рамката и крилјата се една заедничка компонента. Виксните елементи и вентилационите елементи имаат сосема еднаков изглед. Зависно од статичките потреби, две системски длабочини (65 mm / 85 mm) можат да се користат во различни можности за апликација.
Како прозорски фасади, Schüco FWS 60 CV and Schüco FWS 60 CV.HI се одликуваат со својата естетика и елегантни линии. Од 2017 година наваму, елементите можат да бидат и моторизирани прозорци (Schüco TipTronic SimplySmart) што дозволува автоматски проток на свеж воздух преку CO2 сензори.
Друга предност е опцијата за поврзување на фасадата со опција за ноќно проветрување на зградата.

Најтенките лицеви ширини на пазарот!

Типичните прозорски структури обично имаат лицева ширина од 130 mm и повеќе. Користејќи блок-системи може да се намалат до 120 mm.

За прв пат, фасадата Schüco FWS 60 CV(.HI) нуди лентовиден прозорец со само 60 mm лицева ширина.​

Дизајн на фасадни прозорци со заедничка лицева ширина на профилите за фиксни и вентилациски единици од 60 mm 

Крилјата се интегрирани во фасадните рамки и сокриени

Висока топлинска изолација со Uf вредности до 1,8 W / (m²K) – во верзија .HI до 1,5 W / (m²K)

Системска длабочина на профилите од 65 mm и 85 mm може да се користи во зависност од барањата

Димензии на стакло Ш x В до 1500 мм х 2500 мм

Различни типови на отворање на крилото кое може да тежи до 160 кг

Може да се моторизира со помош на фитинзи Schüco SimplySmart Komfort – заштита од провала RC 2


Техничка информација

Продукт
Фасади и покривни застаклувања; Прозорски системи; Вградени елементи
Безбедносни карактеристики
Заштита од провала RC2; Елемент за проток на воздух
Функција
Контрола на комфор; Заштита од паѓање
Дизајн
Блок систем
Површина
Алуминиум (подложен на рафинирање)
Звучна изолација
Зголемена звучна изолација 38 - 45 dB; Зголемена звучна изолација повеќе од 45 dB; Стандардна звучна изолација до 38 dB
Брошури
Cad- детали
AKS TechDoc
Schüco BAU 2019 Product Highlights
Download
Schüco FWS 60 CV
Download

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ