Австрија

Siemens City

https://alukoenigstahl.mk/wp-content/uploads/2020/09/Siemens_0004_klein.jpg

Карактеристики на системот

Вид објект
Office- and administration building
Продукти
Schüco AWS 70.HI
Локација
Siemensstraße 90 1211 Vienna Austria
Година на изведба
2010
Архитект
Architekten Soyka/Silber/Soyka
Клиент
Siemens AG Österreich
Специјализирана фирма
ARGE Fa. Ing. A. Sauritschnig
Фотографии
AluKönigStahl

Siemens City Vienna ги вклучува Siemens кулата, Nordspange и комуникациската линија. Врв на овој урбан дизајн е 55-метарската кула Сименс. Архитектонската форма на 12-катната зграда се заснова на поканувачки, отворен дизајн кон главниот влез на Siemensstraße. Намалување на 1000 тони емисии на СО2 се постигнува преку мерки за енергетска ефикасност. Како признание за овие достигнувања, Siemens City беше награден со сертификат за зелена зграда на Европската комисија и LEED-златен сертификат на Советот за зелена зграда на САД.

Други

Референции