ПРОИЗВОДИТЕЛИ

Услуги

Tech Doc

Дали TechDoc Web, AKS TechDoc Mobile, AKS TechDoc Local или AKS Data Fabrication Center: AKS TechDoc ви помага во бројни комерцијални секојдневни ситуации! Со AKS TechDoc една или повеќе страници можат да се зачуваат како PDF-фајлови и /или да се испраќаат до други лица. Ова решение стана сигурна и добредојдена поддршка во многу работни ситуации, особено за подготовка на работата.

 

Пристап до TechDoc
Софтвер

Ефикасното и ефективно работење функционира само со поддршка од соодветни софтверски производи. Од почетокот на 90-тите години, продуктивното работење како и едноставното софтверско планирање се очигледни за Schüco и Jansen. Ние ве поддржуваме со нашите ИТ решенија кои се специјално прилагодени на нашите производи. Добивате производи за пресметка, за планирање на CAD, за машинска контрола и исто така  Интернет програми за пресметување на статика и пред-димензионирање.

Погледнете повеќе детали
CAD- библиотека

Може да ги преземете CAD- цртежите (DWG/DXF) на нашите профили во комплетирани серии (ZIP). Во овие ZIP- фајлови, профилите се подредени во под-фолдери според нивната употреба.

Погледнете повеќе детали
Извештаи од тестови

Ревизиите на нашите конструкции според важечките норми на ЕУ се основа за нашите производни документи. Повремено се потребни извештаи за единечни тестови. За подготовки за декларација за перформанси и CE, потребно е резиме на резултатите од тест извештајот, т.н. пасоши на производи.

Пристап до TechDoc
Логистика

Нашата внатрешна флота на камиони гарантира дека времето на достава се минимизира и производите се лесно достапни за испорака од нашиот најсовремен магацин. Завиткана во еколошко пакување, стоката ќе биде безбедна и сигурна за време на доставата. Тесниот распоред за испорака го олеснува планирањето на процесите и ќе ви заштеди драгоцено време и пари.

Погледнете повеќе детали
Обука

ALUKÖNIGSTAHL редовно организира курсеви за обука и семинари. Темите варираат и се усогласени според различни приоритети.

Нашите системски партнери исто така нудат широк спектар на семинари и курсеви за обука. Ве молиме, разјаснете ги соодветните датуми со контактирање со соодветното лице од ALUKÖNIGSTAHL.

Погледнете повеќе детали
BIM

Schüco и Jansen постојано создаваат BIM објекти кои можат да се користат како дел од интегрираното планирање во програми како што се Revit или ArchiCAD. Ова се параметарски модели што вклучуваат фиксни спецификации, кои се модифицираат во ширина и висина.

BIM
Одржливост

Алуминиумот е вреден за животната средина! Со оформување и можност за обработка на површините, алуминиумот нуди висок степен на слобода на дизајнирање за време на фазата на планирање на функционални и одржливи згради.

Погледнете повеќе детали