Полска

Congress Center Kielce

https://alukoenigstahl.mk/wp-content/uploads/2020/09/Kongresszentrum-Kielce1.jpg

Карактеристики на системот

Вид објект
Office- and administration building
Продукти
Jansen VISS Facade Jansen VISS Fire Jansen Janisol Door Systems Jansen Janisol Window System
Локација
ul. Zakładowa 1 25-672 Kielce Poland
Година на изведба
2013
Архитект
BSP Architekt Barbara Średniawa
Клиент
Targi Kielce S.A.
Специјализирана фирма
Opeus Sp.z o.o. Albud Sp.z o.o. Witkowski Sp.z o.o.
Фотографии
AluKönigStahl

Основната карактеристика на проектот е очигледното отсуство на секоја функција на зградата. Сепак, комплетно отворената и слободна форма на изложбениот павилјон исполнува некои многу комплексни барања на тековните изложбени стандарди. Висината на павилјонот, носивоста на подот, акустичните параметри на перфорираниот свод, техничката опрема, кровната и фасадната опрема на павилјонот – сите овозможуваат практично какви било активности што се посакувани да се одвиваат овде, од тешка градба и воена опрема до концерти и ревии. Функционалните елементи во левитирачките капсули овозможуваат површината на приземјето, кога е подигната, да се дизајнира и декорира на кој било посакуван начин. Главен аспект беше и можноста да се создаде карактеристична форма на павилјон, бидејќи овој објект е наменет да биде централен елемент на изложбата.

Други

Референции