за нас

Компанијата

Warstwa 878

АЛУКОНИГШТАЛ е успешна семејна компанија во својата четврта генерација на функционирање, која е активна во цела Европа. Не само многу вработени, туку и голем број клиенти остануваат лојални низ неколку генерации. Ова го потцртува нашето разбирање за взаемно партнерство: лично, ориентирано кон услуги, лојално и стабилно.

Партнерството за нас исто така означува и взаемен стимул за максимални резултати- како “мотивациски мотор”, кој води до заеднички успех со нашите партнери.

Back Cover Book
Дознај повеќе за ALUKÖNIGSTAHL:
Основана во 1864 како трговец со железо во Рец, Австрија, АЛУКОНИГШТАЛ е семејна компанија, која денес е активно претставувана во 18 земји.

За нас

ALUKÖNIGSTAHL ЕООD

АЛУКОНИГШТАЛ е доставувач на висококвалитетни алуминиумски, челични и PVC системи, како и компоненти за реализација на современа, енергетски ефикасна архитектура, поддржувајќи ги одржливите концепти за градба. Дистрибуцијата на препознатливи брендови осигурува продукти со врвен квалитет, кои континуирано се актуелизираат и внимателно се адаптираат кон моменталните архитектонски трендови и градежни регулации.

Повеќе од 60 години АЛУКОНИГШТАЛ има блиска соработка со двата интернационално водечки производители: SCHÜCO, светскиот лидер на пазарот за алуминиумски системи и експерт за PVC системи и ЈАNSEN, специјалист за челични профилни системи. Кооперацијата и иновативното развитие на продуктите го донесе АЛУКОНИГШТАЛ до денешното водство во технологијата и продажбата.

АЛУКОНИГШТАЛ има задоволство да ги снабди своите партнери со детална компетентна услуга низ сите фази на градежниот проект.

Со тоа компанијата овозможува веродостојна, интензивна консултација и взаемна соработка при производството со нашите одржливи и високотехнолошки решенија.

Блиската соработка во сферата на продукциската технологија, обуките за вработени, доставата на софтвер и директиви за обработка, овозможуваат рационални планови, ефикасност и целосна усогласеност со највисоките индустриски стандарди и барања за квалитет.

АЛУКОНИГШТАЛ заедно со своите независни подружници, во моментов е водечки специјалист во оваа сфера на пазарот во Австрија, Источна и Југоисточна Европа.

За нас

KÖNIG HOLDING AG

Групата KÖNIG е меѓународна група на компании активни во складирање и дистрибуција на градежни делови, шупливи делови од челик, обликувани и овални цевки. Нашето корпоративно седиште се наоѓа во Виена, главниот град на Австрија во срцето на Европа. Главниот фокус на нашето деловно работење е проширување на пазарите во Источна и Југоисточна Европа.

Имаме меѓународни подружници лоцирани во Унгарија, Романија, Молдавија, Бугарија, Северна Македонија, Албанија, Косово, Словенија, Хрватска, Србија, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Чешка, Полска, Словачка, Белгија и Холандија.

Групата KÖNIG е 100% во приватна сопственост и објави консолидиран обрт од околу 300 милиони евра за финансиската 2019 година. Повеќе од половина од прометот на групата е остварен надвор од Австрија. Нашата цел е да постигнеме лидерство на сите пазари на кои им служиме. Имаме намера да го постигнеме тоа со одржување на нашето присуство на сите пазари, воспоставување силни партнерства со сите наши клиенти, дистрибуирање само врвни брендови и осигурување дека нашиот персонал е високо мотивиран и добро обучен.

Групацијата KÖNIG моментно вработува околу 1.000 луѓе низ цела Европа. Сите тие се локално вработени квалификувани специјалисти со раководни или технички вештини, горди што ја спроведуваат филозофијата на групата на нивните соодветни пазари. Покрај нивните специјализирани квалификации, овие посветени тимови исто така сакаат да ги задоволат предизвиците на нивните индивидуални пазари. Пристапот ориентиран кон пазарот и клиентот е основен елемент на програмата за обука и специјализација на тековната група.

Групата KÖNIG е добро подготвена да се соочи со предизвиците на иднината со самодоверба благодарение на технолошката експертиза и нивниот искусен персонал.

Менаџерскиот одбор
Филип Кониг
Филип Кониг
Главен извршен директор
Едвард Милер
Едвард Милер
Главен директор за продажби
Кристијан Крен
Кристијан Крен
Главен оперативен директор