Романија

Crystal Tower

https://alukoenigstahl.mk/wp-content/uploads/2020/09/ct20.jpg

Карактеристики на системот

Вид објект
Office- and administration building
Продукти
Schüco FW50+ Schüco AWS 70.HI
Локација
011745 Bucharest Romania
Година на изведба
2011
Архитект
Adrian Spirescu
Клиент
Search Corporation Ltd
Специјализирана фирма
Mimo SRL
Фотографии
AluKönigStahl GmbH

Овој проект победи на Конкурсот за архитектура во 2012 година во категоријата „Социо-културни градби“, наградата „Зелен дизајн на годината“ (романски Зелен градежен совет) и првото место на наградите за градење на БРЕЕАМ (од категорија канцелариски згради ). Специфичните проектни барања за Кристалната кула беа изградба на двојна фасада со елементи во нееднакви агли. Планирањето на ова ниво на детали беше овозможено преку постојана поддршка на службите за структурно инженерство Алуконигштал.

Други

Референции