Новости

Фокус на здрава внатрешна клима со системи за вентилација Schüco

Системите за вентилација Schüco се идеално прилагодени за модернизирање на згради. Краткиот пат на воздушен проток води до енергетска ефикасност и оптимален квалитет на воздухот, а различните опции за конфигурација на вентилационите системи овозможуваат прецизен дизајн во зависност од потребната размена на воздух за просторијата
Argos Graz: Заха Хадид и очите на Агрос
Фразата „да се види нешто со очите на Аргос“ е израз познат на луѓето кои имаат страст кон класиците. Класичните обожаватели ќе го знаат и самиот „Аргос“ - многуочниот гигант на грчката митологија. Ѕвездената архитектка Заха Хадид го засновала својот дизајн за новата зграда во Бургас во градот Грац. Во случајот на Хадид, бројните очи беа протолкувани како еден вид модерна „перфорирана фасада“ со бројни прозорци и балкони. Овие им нудат на жителите на сервисираната станбена зграда сеопфатен поглед низ центарот на градот - супер-модерен дизајн на фасадата
Градејќи ја зградата на идното денес
Иновациите во материјалите, новите технологии и дигитализацијата се одговори на новите барања во градското градење. Управниот директор на AluKönigStahl, Евалд Милер, за време на едно интервју ги изнесе најважните идни трендови . Користејќи алуминиумски и челични системи од партнерите Schüco и Jansen, AluKönigStahl овозможува решенија ориентирани кон иднината за зградите од иднината.
Нова градба, реновирање или обновување?
Преземањето чекор кон сопственост на сопствен имот е одлука што мора внимателно да се разгледа. Бидејќи кога барате свој дом, честопати се појавува прашањето: Нова градба или реновирање? Двете верзии имаат добри и лоши страни. Новиот објект има посебна предност во однос на сопствениот дизајн и опремата на просториите
Прозорецот: Минато – Сегашност – Иднина
Историјата на прозорецот е стара колку и самата архитектура. Првично што е можно помали, во раните денови прозорците имаа функција само да обезбедат светлина и вентилација за зградите. Ништо не е променето во овие основни функции, сепак модерните прозорци имаат значително повеќе функции.