Прозорски системи, Фасадни системи

Schüco AWS 57 ROСписок на производи

Опис
Предности

Покривен прозорец со голема површина – енергетска ефикасност и флексибилност на дизајнот

Добрата основна изолација, сигурното заптивање и атрактивниот дизајн му овозможуваат на покривниот прозорец Schüco AWS 57 RO сеопфатна предност.

Интеграцијата во автоматизацијата на зградата е тестирана, докажана е безбедноста на системот во софистицирани покривни застаклувања со класичните фасади на Schüco , додадените конструкции на Schüco или во комбинација со зимни градини Schüco.

Во зависност од варијантата на дизајнот, можни се различни опции за застаклување, на пример, специјални изолирани стакла, стакла за чекорење, а исто така и заштита од сонце инсталирана меѓу стаклата.

Ве молиме, прашајте нè за големи димензии, во зависност од товарот, можни се специјални изданија!

Идеален основен систем за решенија на прозорски покриви, можна е и трапезовидна форма

Различни опции за дизајн – скриени или видливи завртки

Рачно или моторно управувано; покриено, со линеарен или синџирен погон

Може да се користи како природен вентилатор за издувни гасови и чад NRWG во согласност со EN 12101-2

Со специјална заштита од кражба класа RC 2

Добра изолација и добра дренажа на вода со ефект на самочистење

Агол на отворање до 90 ° можно W x H до 2100 mm, максимум 2,73 м2

Максимум 120 кг, наклон на покривот 7 ° до 75 ° (наклони <7 ° или> 75 ° по специјално барање)

Макс. Звучна изолација до 39 dB


Техничка информација

Продукт
Прозорски систем за вентилација
Материјал
Алуминиум
Енергија
Термички изолиран (1,0 ≤ Uf ≤ 1,3)
Безбедносни карактеристики
Заштита од кражба RC2 и RC3; Елементи за оддимување; Безбедност од проширување на пожар
Функција
Можност за моторизација; Schüco WindowControlSystem WCS; Контрола на комфор; Радио систем; Децентрализирана вентилација
Контрола
Рачно управување; Електрично управување; Контрола на VOC; Контрола на CO2; Контрола на влага; Контрола на ветер; Контрола на приближување; Контрола со магнетен прекинувач
Дизајн
Стандарден
Површина
Алуминиум (подложен на рафинирање)
Клучни параметри
Термичка изолација Uf =2,6 -4,2 W/m²K; Термичка изолација Uw =1,7 -1,9 W/m²K; Звучна изолација од 38-39 dB; Заштита од кражба RC1-RC2; Бојадисување во прав: сите варијации; Елоксација: сите варијации; Мокро бојадисување: Сите варијации; Имитација на нерѓосувачки челик: сите варијации; Непропустливост на воздух: 4; Непропустливост на вода:1200; Издржливост на ветер: C5; Долготрајност: 3
Брошури
Cad- детали
AKS TechDoc
Feronerie Schüco AvanTec SimplySmart
Download
Schüco Automotive Finish
Download
Schüco BAU 2019 Product Highlights
Download
Sisteme de profile pentru ferestre Schüco AWS 2014-5.pdf
Download

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ