Прозорски системи, Фасадни системи

Schüco AWS 114.SIСписок на производи

Опис
Предности

Елемент за вметнување фасада со различни опции за дизајн

Производството, склопувањето и работењето се ефикасни – со термоизолираниот прозорец Schüco AWS 114 и високо термички изолираниот прозорец Schüco AWS 114.SI како прозорци со паралелно отворање или со отворање на горна оска.

Иновативниот систем на прозорци со можност за големи димензии е визуелно беспрекорно интегриран без да влијае на униформната фасадна геометрија – со тежина на крилото до 250 кг.

Повеќе информации


Како структурално фасаден прозорец  со изолационо стакло (Schüco AWS 114 SG и Schüco AWS 114 SG.SI) или како стандарден фасаден прозорец со изолационо стакло (Schüco AWS 114 и AWS 114.SI) вградениот елемент обезбедува разновидни можности за дизајн и може добро да се интегрира во фасадите Schüco FW 50+ / FW 60+, Schüco FW 50+ SG / FW 60+ SG, Schüco AOC 50 / AOC 60, Schüco USC 65 и Schüco UCC 65 SG.

Прозорецот Schüco AWS 114 работи рачно или со скриен и лесно монтиран погонски систем (Schüco TipTronic). Системот за самостојно учење и оков отпорен на удар, со интегриран прилагодлив ограничувач на отворање, се прицврстува без дупчење и без завртки во рамката.

Едноставно склопување во работилница е овозможено со иновативен принцип на клип.

Прозорците со отворање на горна оска или со паралелно отворање на Schüco се достапни како термички изолирани единици за вградување со дебелина на стакло од 24 mm до 44 mm и високо термички изолирани единици за вметнување (SI) со трослојно изолирано застаклување и дебелина на стакло од 28 mm до 52 mm.

Uf вредност до 1,3 W / (m²K) (верзија SI) 2 типа на застаклување: засилена изолација и стандардно изолационо стакло.

Максимални димензии на елементот со рачен оков Ш x В од 1500 mm x 2000 mm (SK) или 2200 mm x 1400 mm (SK) или 1200 mm x 2000 mm (PAF).

Рачно управување или преку Schüco TipTronic со тежина до 250 кг , оптимизиран и балансиран систем со мала работна сила, отпорен на пад поради ограничувач на отворање.

Безбедност: класа на заштита 2 или 4 во прозорците со отворање на горна оска во согласност со VFF лист со спецификации KB.01 (прозорец на електрична енергија)

Оценка за заштита од провала RC 2


Техничка информација

Продукт
Прозорски систем; Вграден елемент
Материјал
Алуминиум
Енергија
Соодветен за пасивна градба (0,8 ≤ Uf ≤ 1,0)
Безбедносни карактеристики
Заштита од провала RC2
Функција
Дезентрализирана вентилација; Зголемена звучна изолација (повеќе од 40 dB); Моторизиран оков Schüco TipTronic
Контрола
Рачно управување; Електрично управување
Површина
Алуминиум (подложен на рафинирање)
Брошури
Cad- детали
AKS TechDoc
Schüco BAU 2019 Product Highlights
Download
Schüco Unitised Facades
Download
Feronerie Schüco AvanTec SimplySmart
Download
Sisteme de profile pentru ferestre Schüco AWS 2014-5.pdf
Download
Schüco Automotive Finish
Download

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ