Фасадни системи

Schüco FWS 35 PD.HIСписок на производи

Опис
Предности

Schüco FWS 35 PD.HI – фасада со најтесни профили за највисока транспарентност

Schüco FWS 35 PD.HI е фасаден систем со панорама дизајн. Дизајн тип вертикала-хоризонтала со внатрешна и надворешна лицева ширина од 35mm овозможува и висока термичка изолација. Schüco FWS 35 PD.HI овозможува транспарентност на фасадниот дизајн со големи застаклени елементи. Достапни се системски длабочини на вертикалите и хоризонталите од 65 до 155 mm. За тешки застаклени елементи, развиени се таканаречените HD профили (Heavy Duty). Schüco FWS 35 PD.HI е погоден за фасадни решенија на ексклузивни објекти.

Карактеристики

Во верзијата Schüco FWS 35 PD.SI (Super Insulation) фасадниот систем со панорама дизајн постига термичка изолација до 0.9 W/m2K. Со тоа, ова решение е соодветно и за пасивна градба.​

 

35 mm внатрешна и надворешна лицева ширина на фасадниот профил !

Uf-вредности до 1.2 W/(m²K) – (погледнете ја и  FWS 35.SI варијантата за 0.9 W/m²K)

Фасада тип вертикала-хоризонтала со најтесни профили и нова изолациона технологија

Можно интегрирање и на Schüco AWS 114.SI како прозорец со отворање на горна оска или паралелно отворање

Можност за автоматизиран оков Schüco TipTronic

Заштита од провала до RC 2

Трослојно застаклување со дебелина до 50 mm

 


Техничка информација

Продукт
Фасади и покривни застаклувања
Материјал
Алуминиум
Енергија
Високо термички изолиран (1,0 ≤ Uf ≤ 1,3)
Безбедносни карактеристики
Заштита од провала RC2
Функција
Заштита од паѓање
Дизајн
Стандарден
Површина
Алуминиум (подложен на рафинирање)
Звучна изолација
Зголемена звучна изолација 38 - 45 dB; зголемена звучна изолација повеќе од 45 dB; Стандардна до 38 dB
Клучни параметри
Термичка изолација Uf од 1.0 до 1.3 W / m²K; Звучна изолација Rw, p од 37 до 48 dB; Заштита од провала RC до RC3; Бојадисување во прав: сите варијации; Анодизација:сите варијации; Мокро бојадисување: сите варијации; Имитација на нерѓосувачки челик: сите варијации; Непропустливост на воздух: AE; Непропустливост на вода: E 120; Издржливост на удар: I5 / E5
Брошури
Cad- детали
AKS TechDoc
Schüco BAU 2019 Product Highlights
Download
Schüco FWS 35 PD
Download

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ