Фасадни системи

Schüco AWS 114 SG.SIСписок на производи

Опис
Предности

Структурно застаклување – најдобра естетска форма на прозорецот

Schüco AWS 114 SG.SI претставува дизајн на прозорец со висока топлинска изолација што едвај се разликува од SG-фасадата. Тежини на крилото до 250 кг овозможуваат недостигнати до сега формати. Schüco AWS 114 SG.SI обезбедува одлична удобност и безбедност: прилагодлив ограничувач на отворање за рачно управувани прозорци. Системот за прозорци е исто така достапен како AWS 114.SI со класичен профил.
Користете ги СК прозорците како стандарден отвор за традиционални решенија за фасадни прозорци. Користете PAF прозорец кога прекршувањето на светлината или одразот на сонцето треба да бидат еднакви на целата фасада.
Посебна карактеристика на Schüco AWS 114.SI е тоа што има моторизиран оков Schüco TipTronic. Се постигнува класа на заштита 0 и 4. Крилата за проветрување се обезбедени со безбедносна технологија, како што е целосно профилно интегрираната заштита во согласност со податочниот лист VFF KB.01 (електрични прозорци). Отпорните кабелски приклучоци овозможуваат лесна инсталација на технологијата за оков Schüco TipTronic интегрирана во профилот. Монтажата и инсталацијата се крајно едноставни.

 

Schüco AWS 114 SG.SI со изглед на структурално застаклување со трослојно стакло

Прозорец со отворање на горна оска и паралелно отворање, интегриран во фасадата

Изолационо стакло со структурално застаклување (SG) за непречено вметнување во SG фасадите

Одлична топлинска изолација до Uf = 1,3 W / m²K

Висок степен на заштита од кражба до RC 2

Опционален скриен моторен оков “Schüco TipTronic”

Ограничувач на отворање за безбедност

Систем за прозорци целосно избалансиран за ниски оперативни сили

Крило за одржувачка работа под целосен товар (!) Прилагодлива висина


Техничка информација

Продукт
Прозорски систем за вентилација
Материјал
Алуминиум
Енергија
Соодветен за пасивна градба (0,8≤ Uf ≤ 1,0)
Безбедносни карактеристики
Заштита од провала RC2 Заштита од провала RC3; Класа на заштита SK1; Класа на заштита SK2; Класа на заштита SK3; Класа на заштита SK4; Елементи за проток на воздух
Функција
Schüco TipTronic Моторизиран; Schüco WindowControlSystem WCS; Контролиран комфор; Радио контролен систем; Децентрализирана вентилација; Зголемена звучна изолација; Заштита од паѓање
Контрола
Рачно вклучување; Електрично вклучување; VOC контрола; CO2 контрола; Контрола на приближување; Контрола со линиски прекинувач; Контрола со магнетен прекинувач
Дизајн
Стандарден; Мултиконтурно Структурно застаклување
Површина
Алуминиум (подложен на рафинирање)
Звучна изолација
Зголемена звучна изолација 38 - 45dB; Зголемена звучна изолација повеќе од 45dB; Стандардна звучна изолација до 38dB
Клучни параметри
Термичка изолација Uf од 1.5 до 1.7 W/m²K; Термичка изолација Uw од 1.0 до 1.3W/m²K; Звучна изолација Rw до 47 dB ; Заштита од провала од RC1 до RC2; Бојадисување во прав: Сите варијации; Анодизација: Сите варијации; Мокро бојадисување: сите варијации; Имитација на нерѓосувачки челик: Сите варијации; Непропустливост на воздух: 4; Непропустливост на вода: 1200; Издржливост на ветер: C5 / B5; Издржливост на удар: 4; Трајност на користење: 3; Управување: Механизирано; Цврстина: 4
Брошури
Cad- детали
AKS TechDoc
Schüco Automotive Finish
Download
Schüco BAU 2019 Product Highlights
Download
Schüco Unitised Facades
Download
Feronerie Schüco AvanTec SimplySmart
Download
Overview Schüco CTB high-performance solar shading
Download

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ