Фасадни системи

Schüco AOC 75 TIСписок на производи

Опис
Предности

Додатна конструкција AOC 75 на дрвена подконструкција (TI).

Додатната конструкција AOC 75 на дрвена подконструкција (TI) ја комбинира оваа енергетски ефикасна конструкција со ефикасно производство и склопување.

Иновативното семејство дихтунзи овозможува големи елементи за вентилација, особено во областа на покривот. Компонентите за запечатување без примена на заптивната смеса се користат во преклопот на вертикалата и хоризонталата за ефикасна и безбедна монтажа. ​

 

Додатна конструкција со системска широчина 75 mm на дрвена подконструкција за вертикални фасади и стаклени покриви

Може да се користат компоненти за потконструкција од модуларниот систем 50та и 60та серија

Опсег на изолатори SI со стандард за пасивна градба за апликации во областа на покривот

Патентиран водич за завртки преку КS-клипови безбеден и ефикасен

Достапна е стандардна и рамна потисна лајсна

Интеграција на покривен прозорец Schüco AWS 57 RO како автоматизирано решение

Класа на заштита од провала RC 2

Може да се користат опсези на дебелина на стакло од 6 mm до 64 mm

Специјални основни профили со поддршка за позиционирањето од производителот на дрво

Оптимизиран отвор за одводнување на фасадно и покривно застаклување

 


Техничка информација

Продукт
Фасадни и покривни застаклувања; Додатна конструкција; Конструкција за наклонет покрив
Материјал
Алуминиум
Безбедносни карактеристики
Заштита од провала RC2
Функција
Заштита од паѓање
Дизајн
Стандарден; Мултиконтурен; Дрвен ефект
Површина
Алуминиум (подложен на рафинирање)
Звучна изолација
Зголемена звучна изолација 38 - 45 dB; Зголемена звучна изолација повеќе од 45 dB; Стандардна звучна изолација до 38 dB
Клучни параметри
Термичка изолација Uf = 1.3 W/m²K; Термичка изолација Uf = 2.0 W/m²K; Бојадсување во прав: Сите варијации; Анодизација: сите варијации; Мокро бојадисување: Сите варијации; Имитација на нерѓосувачки челик
Брошури
Cad- детали
AKS TechDoc
Schüco BAU 2019 Product Highlights
Download

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ