Фасадни системи

Schüco AOC 75 STСписок на производи

Опис
Предности

Додатна конструкција AOC 75 на челична подконструкција (ST) 

Додатната конструкција AOC 75 на челик (ST) ја комбинира оваа енергетски ефикасна конструкција со ефикасна изработка и склопување. Иновативното семејство дихтунзи овозможува големи отвори за вентилација особено во областа на покривот. Компонентите за запечатување без примена на заптивната смеса се користат во преклопот на вертикалата и хоризонталата за ефикасна и безбедна инсталација. Технологијата за поставување завртки на челичните подструктури обезбедува кратко време на производство во споредба со заварувањето.

 

Додатна конструкција со системска длабочина 75 mm на челик за вертикални фасади и стаклени покриви

Може да се користат компоненти за потконструкција од системските серии 50 и 60.

Опсег на изолатори за стандарт на пасивна градба за апликации во областа на покривот

Патентиран водич за завртки преку КЅ-клипови безбеден и ефикасен

Достапна е стандардна и рамна потисна лајсна

Интеграција на прозорецот на покривот Schüco AWS 57 како автоматско решение

Класа на заштита од провала RC 2

Може да се користи стаклопакет со дебелина од од 6 mm до 64 mm

Технологија за ефикасно зглобување и монтажа

Оптимизирано одводнување за вертикалните фасади и покривните застаклувања

 


Техничка информација

Продукт
Фасадни и покривни застаклувања; Додатна конструкција; Конструкција за наклонет покрив
Безбедносни карактеристики
Заштита од провала RC2
Функција
Заштита од паѓање
Дизајн
Стандаредн, Мултиконтурен челичен ефект
Површина
Алуминиум (подложен на рафинирање)
Звучна изолација
Зголемена звучна изолација 38 - 45 dB; Зголемена звучна изолација повеќе од 45 dB; Стандардна звучна изолација до 38 dB
Клучни параметри
Термичка изолација Uf од 1.0 W / m²K ; Бојадисување во прав: сите варијации, Анодизација: сите варијации, Мокро бојадисување: сите варијации, Имитација на нерѓосувачки челик: сите варијации; Непропустливост на воздух: AE 1350; Непропустливост на вода: RE 2100RE 1950
Брошури
Cad- детали
AKS TechDoc
Schüco BAU 2019 Product Highlights
Download

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ