Фасадни системи

Schüco AOC 60 TI.SIСписок на производи

Опис
Предности

Додатната конструкција AOC 60 на дрвена подконструкција (TI) со најдобри вредности на изолација и исклучително лесна обработка. Додатната конструкција AOC 60 на дрво (TI) комбинира енергетски ефикасна конструкција со ефикасно производство и монтажа.

Вертикалните фасади и лесните покриви можат да бидат дизајнирани со наклон на покривот до 7. Компонентите за запечатување без употреба на заптивната смеса се користат во спојката на вертикалите и хоризонталите за ефикасно и безбедно зглобување.

Додатна конструкција со ширина на системот од 60 mm на дрвена конструкција за вертикални фасади и стаклени покриви

Нов принцип на изолатор за најдобра топлинска изолација: Uf вредности до 0,78 W / (m²K)

Сертифициран систем за пасивна куќа со дебелина на стакло од 40 mm

SI изолаторска програма за областа на покривот

Безбедно и ефикасно благодарение на патентираното монтирање со завртки користејќи клипови КС

Три нивоа на дренажа за максимална флексибилност во дизајнот

Интеграција на Schüco AWS 114 како прозорец со отворање на горна оска и паралелно отворање

Автоматизирано решение за големоформатни прозорци, стандардно и RWA

Заштита од провала RC 2 / RC 3

Тежини на стакло до 810 кг

Може да се користат дебелини на стакло од 6 мм до 64 мм

Специјални основни профили со помош за позиционирањето од страна на дрвопроизводителите

Интеграција на фасадните модули Schüco ProSol и ProSol TF


Техничка информација

Продукт
Фасадни и покривни застаклувања; Додатна конструкција; Конструкција за наклонет покрив
Материјал
Алуминиум
Енергија
Сертифициран за пасивна градба (Uf ≤ 0,8)
Безбедносни карактеристики
Заштита од провала RC2 и RC3
Функција
Заштита од паѓање
Дизајн
Стандарден; Мултиконтурен; Дрвен ефект
Површина
Алуминиум (подложен на рафинирање)
Звучна изолација
Зголемена звучна изолација 38 - 45 dB; Зголемена звучна изолација повеќе од 45 dB; Стандардна звучна изолација до 38 dB
Клучни параметри
Термичка изолација од Uf = 0.7 W/m²K до Uf = 1.1 W/m²K; Бојадсување во прав: Сите варијации; Анодизација: сите варијации; Мокро бојадисување: Сите варијации; Имитација на нерѓосувачки челик; Непропустливост на вода:RE 1350; Непропустливост на воздух:AE 1350; Издржливост на удар: I5 / E5
Брошури
Cad- детали
AKS TechDoc
Schüco BAU 2019 Product Highlights
Download

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ