Фасадни системи

Schüco AOC 50 SG TI.SIСписок на производи

Опис
Предности

Додатна конструкција AOC 50 на дрвена подконструкција (TI) со најдобра термичка изолација и наједноставна обработка

Додатната конструкција AOC 50 на дрво (TI) ја комбинира енергетски ефикасната конструкција со лесно производство и зглобување. Системот исто така овозможува дизајн на фасадите во полуструктурално застаклување.

Компонентите за запечатување без примена на заптивната смеса се користат во преклопот на вертикалата и хоризонталата за ефикасна и безбедна монтажа.

 

Додатна конструкција со широчина 50 mm на подконструкција од дрво за фасадни и покривни застаклувања

SG решенија со висока термичка изолација

Двослојно и трослојно изолационо стаклое  лесно за употреба

Три нивоа за одводнување за максимална флексибилност на дизајн

Интеграција на Schüco AWS 114 како прозорци со отворање на горна оска или паралелно отворање

Автоматизирани решенија за големи формати- стандардни и RWA

Тежини на стаклото до 810 kg

Можна дебелина на стакло од 32 mm до 64 mm

Специјален основен профил со поддршка за позиционирањето од производителот на дрво


Техничка информација

Продукт
Фасади и покривни застаклувања; Додатна конструкција
Материјал
Алуминиум
Функција
Заштита од паѓање
Дизајн
Стандарден; Мултиконтурен; Дрвен ефект; Структурално застаклување; Полуструктурално застаклување
Површина
Алуминиум (подложен на рафинирање)
Звучна изолација
Зголемена звучна изолација 38 - 45 dB; Зголемена звучна изолација повеќе од 45 dB; Стандардна звучна изолација до 38 dB
Клучни карактеристики
Термичка изолација од Uf = 0.7 W/m²K до Uf = 1.3 W/m²K; Бојадсување во прав: Сите варијации; Анодизација: сите варијации; Мокро бојадисување: Сите варијации; Имитација на нерѓосувачки челик
Брошури
Cad- детали
AKS TechDoc
Schüco BAU 2019 Product Highlights
Download

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ