Фасадни системи

Schüco AOC 60 SG TI.SIСписок на производи

Опис
Предности

Додатната конструкција AOC 60 на дрвена подконструкција (TI) ја комбинира оваа енергетски ефикасна конструкција со ефикасно производство и склопување.

Системот овозможува дизајн со полу-структурална естетика.

Компонентите за запечатување без примена на заптивната смеса се користат во преклопот на вертикалата и хоризонталата за ефикасна и безбедна монтажа. ​

Додатна конструкција со ширина на системот од 60 mm на дрвена подконструкција за вертикални фасади и стаклени покриви

SG решение со висока топлинска изолација: Uf вредности до 0,70 W / (m²K)

Опсег на изолатори SI за областа на покривот

Двослојно и трослојно изолационо стакло лесно за употреба

Три нивоа на дренажа за максимална флексибилност во дизајнот

Интеграција на Schüco AWS 114 како прозорци со отворање на горна оска или паралелно отворање

Автоматизирани решенија за големи формати- стандардни и RWA

Тежина на стаклото до 810 кг

Може да се користат дебелини на стакло од 32 mm до 64 mm

Специјални основни профили со поддршка за позиционирање од производителот на дрво


Техничка информација

Продукт
Фасадни и покривни застаклувања; Додатна конструкција; Конструкција за наклонет покрив
Материјал
Алуминиум
Функција
Заштита од паѓање
Звучна изолација
Зголемена звучна изолација 38 - 45 dB; Зголемена звучна изолација повеќе од 45 dB; Стандардна звучна изолација до 38 dB
Клучни параметри
Термичка изолација од Uf = 0.7 W/m²K до Uf = 1.2 W/m²K; Бојадсување во прав: Сите варијации; Анодизација: сите варијации; Мокро бојадисување: Сите варијации; Имитација на нерѓосувачки челик; Непропустливост на вода:RE 1200; Непропустливост на воздух:AE 900
Брошури
Cad- детали
AKS TechDoc
Schüco BAU 2019 Product Highlights
Download

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ