Фасадни системи

Schüco USC 65 FСписок на производи

Опис
Предности

Решението за елементни фасадни системи Schüco USC 65 овозможува голема слобода на дизајнот и оптимално прилагодување кон барањата специфични за објектот. Визуелно, системот Schüco USC 65 импресионира со своите постојано тесни лицеви ширини до 65 mm во сите архитектонски интересни варијанти на дизајнот. Големиот опсег на аксесоари овозможува ефикасно спроведување на широк спектар на решенија за елементната фасада.

 

Елементна фасада со привлечен целосно застаклен изглед на рамката

Високо изолирана .HI варијанта со Uf вредности до 1,4 W / (m²K)

Можни се континуирано тесни ширини на лицето до 65 mm

Флексибилна структура на елементот преку аксесоари

Високо дихтување: тестиран систем со 3 комори со преклопен принцип на запечатување

Хоризонтални варијабилни споеви 10 до 20 мм за да се надоместат различни отклонувања на таванот

Интеграција на Schüco AWS 114 како прозорец со отворање на горна оска или паралелно отворање

Автоматизирани решенија за големо-форматни прозорци, стандардни и RWA

Е- поврзување на системот со заштита од сонце и други електронски елементи

Заштита од провала RC 2

Можни се големи димензии на елементите и тежина до 500 кг

Дебелина на стакло од 4 mm до 56 mm


Техничка информација

Uf вредности на профилот (≥)
1.4 W/(m²·K)
Минимална лицева ширина во mm
65 mm
Мин.-макс. системска длабочина во mm
125...150 mm
Макс. дебелина на стакло/панел во mm
56 mm
Макс. тежина
500 kg
Површинска обработка
Бојадисување во прав; Анодизација; Мокро бојадисување
Непропустливост на воздух
AE
Макс. звучна изолација Rwp
46 dB(A)
Непропустливост на вода
RE 1200
Издржливост на удар
I5/E5
Заштита од провала
До RC3
Опција за заштита од паѓање
Да
Издржливост на куршум
До FB4
Cad- детали
AKS TechDoc

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ