Фасадни системи

Jansen VISS SGСписок на производи

Опис
Предности

Врз основа на докажаното VISS системско решение, со VISS SG ефикасно и лесно може да се спроведе високо-технолошка фасада со дизајн на структурално застаклување. Стаклените површини до 2,5 х 5,0 m видливо ја зголемуваат транспарентноста на обвивката на зградата. Варијабилните држачи за стакло овозможуваат инсталирање на двојно или тројно изолационо стакло до 70 mm дебелина. Дури и покривно застаклување со структурален дизајн може лесно да се реализира со VISS SG. Системот Jansen VISS SG може да се комбинира со сите VISS профили со лицева ширина 50 и 60 mm и со независното од потпира решение VISS Basic.

Тесни лицеви ширини од 50 и 60 мм

Транспарентна обвивка на зградата со стаклени полиња до 2,5 х 5,0 м

Профили од полиран челик или топлинско-галванизиран челик

Одлични варијанти на дизајн поради различните покривни капаци

Погоден за реализирање со двослојно или трослојно изолационо стакло до 70 mm дебелина

Безбедно прицврстување на стаклото со анкери со завртки од нерѓосувачки челик

Тестирано со докажаното стакло VARIO од Saint Gobain 

Покривни застаклувања се можни за наклон од 7º до 90º

Конструкции со заварување или притискање со системтски Т-споеви

Зглобување веритикала-хоризонтала-веритикала или елементна конструкција

Челичен систем Jansen VISS SG – системско решение за структирални застаклени фасади


Техничка информација

Продукт
Конструкција за фасади и покривни застаклувања- структурален дизајн
Материјал
Челик
Енергија
Термички изолиран (1,3 ≤ Uf ≤ 2,0)
Функција
Заштита од паѓање
Дизајн
Стандардно; Структурално застаклување
Површина
Суров челик (подложен на рафинирање); Галванизиран челик (подложен на рафинирање); Полиран нерѓосувачки челик
Клучни параметри
Термичка изолација Uf =1.3 W /m²K; Бојадисување во прав: сите варијации; Мокро бојадисување: сите варијации; Непропуштање на воздух: AE; Непропуштање на вода: RE1200; Издржливост на ветер: 2; Издржливост на удар: E5 / I5
Брошури
Cad- детали
AKS TechDoc
Jansen VISS Facades
Download

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ