Фасадни системи

Jansen VISS покривно застаклувањеСписок на производи

Опис
Предности

Во наклонето застаклување, заварените челични конструкции ја покажуваат својата вистинска јачина. Така, дури и големи покривни застаклувања можат да се спроведат со елегантни профили. Принципот на заптивка TVS е оптимизиран за специфичната примена во застаклување на покриви, но исто така може лесно да се комбинира со VISS вертикалните фасади. На тој начин, товарот од покривот може да се предаде на вертикалната конструкција.

Тесна лицева ширина од 50 и 60 mm за максимална транспарентност
Одлични варијанти на дизајн поради различните покривни капаци
Висока топлинска изолација
Профили во полиран челик или топлинско-галванизиран челик
Специјални профили за конекција со ѕид и елементи за вградување
Покривни профили од алуминиум и нерѓосувачки челик
Може да се користат дебелини на стакло од 6 mm до 55 mm
Монтажа веритикала-хоризонтала-веритикала
Конструкција со заварување или притискање со системски T-споеви 
Едноставна заштита од сонце
Елегантни транзиции од лантерна во вертикална фасада
Пирамиди, неправилни форми, фронтони или полигонални застаклувања
Челични системи Jansen VISS TVC – термички изолирана фасадна конструкција за покривни застаклувања


Техничка информација

Продукт
Фасадна конструкција за наклонети покриви
Материјал
Челик
Енергија
Високо термички изолиран (1,0 ≤ Uf ≤ 1,3)
Функција
Заштита од паѓање
Дизајн
Стандарден
Површина
Суров челик (подложен на рафинирање); Галванизиран челик (подложен на рафинирање)
Клучни параметри
Бојадисување во прав: сите варијации; Мокро бојадисување: сите варијации
Брошури
Cad- детали
AKS TechDoc
Jansen VISS Facades
Download

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ