Фасадни системи

Jansen VISS Basic TVS вертикална фасадаСписок на производи

Опис
Предности

Дизајнот на системот се заснова на докажаниот систем VISS. Овој систем е погоден за вертикални фасади со големи распони. Обликот и материјалот на потпорната конструкција можат слободно да се изберат. Системот обезбедува широк спектар на структурна разновидност преку варијабилни потпорни структури: IPE греди, челични шупливи профили, основни профили од нерѓосувачки челик. Основниот систем VISS се одликува со голема слобода на дизајнот благодарение на бројните можности на комбинации со сите стандардни фасади VISS.

Неколку индивидуални елементи – многу висока флексибилност

Лицева ширина од 50 мм

Дебелина на стакло од 6 до 70 мм

Можна е комбинација на VISS Basic со системски профили на VISS

2 варијанти на склопување: принцип на заварување или принцип на завртки

Покривни профили од алуминиум и нерѓосувачки челик

Едноставна заштита од сонце

Челични системи Jansen VISS-Basic TVS – системско решение за потпирање на независни фасадни конструкции


Техничка информација

Продукт
Додатна конструкција, Безбедносни системи
Материјал
Челик
Енергија
Сертифициран за пасивна градба (Uf ≤ 0,8)
Безбедносни карактеристики
Заштита од провала RC2, RC3 и RC4
Функција
Заштита од паѓање
Површина
Суров челик (подложен на рафинирање); Галванизиран челик (подложен на рафинирање); Полиран нерѓосувачки челик
Клучни параметри
Термичка изолација Uf од 0.9 W / m²K; Заштита од кражба од RC2 до RC4; Бојадисување во прав: сите варијации; Мокро бојадисување: сите варијации; Непропустливост на воздух: AE; Непропустливост на вода: RE1200; Издржливост на ветер: 2; Издрлжливост на удар: E5 / I5
Брошури
Cad- детали
AKS TechDoc
Jansen VISS Facades
Download

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ