Фасадни системи

Jansen VISS-Basic TVСписок на производи

Опис
Предности
Челичен систем Jansen VISS-Basic TV – системско решение за потпора на независни фасадни конструкции.
Дизајнот на системот се заснова на докажаниот систем VISS. Овој систем е погоден за вертикални фасади со големи потпорни распони. Обликот и материјалот на потпорната конструкција можат слободно да се изберат. Системот обезбедува широк спектар на структурна разновидност преку променливи потпорни структури: IPE греди, челични шупливи профили, основни профили од нерѓосувачки челик. Основниот систем VISS се одликува со голема слобода на дизајнот, благодарение на бројните можности за комбинирање со сите стандардни фасади на VISS.

Поддршка на конструкцијата VISS-Basic во челик или нерѓосувачки челик

Профили oд полиран челик или термички галванизиран челик

Неколку индивидуални елементи – висока флексибилност

Лицева ширина од 50 мм

Дебелина на стакло од 6 до 70 мм

Можна е комбинација на VISS Basic со системски профили на VISS

2 варијанти на склопување: принцип на заварување или принцип на завртки

Покривни профили од алуминиум и нерѓосувачки челик

Едноставна заштита од сонце


Техничка информација

Продукт
Додатна конструкција, Безбедносни системи
Функција
Заштита од паѓање
Дизајн
Стандардно полу-структурално застаклување
Површина
Суров челик (подложен на радфинирање); Галванизиран челик (подложен на рафинирање); Полиран нерѓосувачки челик
Клучни параметри
Термичка изолација Uf=1.3W/m²K; Бојадисување во прав : сите варијации; Непропустливост на воздух: AE; Непропустливост на вода: RE1200; Издржливост на ветер: 2; Издржливост на удар: E5 / I5
Брошури
Cad- детали
AKS TechDoc
Jansen VISS Facades
Download

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ