Дизајнот на системот се заснова на докажаниот систем VISS. Овој систем е погоден за вертикални фасади со големи распони. Обликот и материјалот на потпорната конструкција можат слободно да се изберат. Системот обезбедува широк спектар на структурна разновидност преку варијабилни потпорни структури: IPE греди, челични шупливи профили, основни профили од нерѓосувачки челик. Основниот систем VISS се одликува со голема слобода на дизајнот благодарение на бројните можности на комбинации со сите стандардни фасади VISS.

Во наклонето застаклување, заварените челични конструкции ја покажуваат својата вистинска јачина. Така, дури и големи покривни застаклувања можат да се спроведат со елегантни профили. Принципот на заптивка TVS е оптимизиран за специфичната примена во застаклување на покриви, но исто така може лесно да се комбинира со VISS вертикалните фасади. На тој начин, товарот од покривот може да се предаде на вертикалната конструкција.

Врз основа на докажаното VISS системско решение, со VISS SG ефикасно и лесно може да се спроведе високо-технолошка фасада со дизајн на структурално застаклување. Стаклените површини до 2,5 х 5,0 m видливо ја зголемуваат транспарентноста на обвивката на зградата. Варијабилните држачи за стакло овозможуваат инсталирање на двојно или тројно изолационо стакло до 70 mm дебелина. Дури и покривно застаклување со структурален дизајн може лесно да се реализира со VISS SG. Системот Jansen VISS SG може да се комбинира со сите VISS профили со лицева ширина 50 и 60 mm и со независното од потпира решение VISS Basic.

Челичен систем Jansen VISS-Basic TV – системско решение за потпора на независни фасадни конструкции.
Дизајнот на системот се заснова на докажаниот систем VISS. Овој систем е погоден за вертикални фасади со големи потпорни распони. Обликот и материјалот на потпорната конструкција можат слободно да се изберат. Системот обезбедува широк спектар на структурна разновидност преку променливи потпорни структури: IPE греди, челични шупливи профили, основни профили од нерѓосувачки челик. Основниот систем VISS се одликува со голема слобода на дизајнот, благодарение на бројните можности за комбинирање со сите стандардни фасади на VISS.

Со Janisol Artе 66 , Jansen го проширува семејството на системот Janisol Arte со привлечно решение за отворање на прозорец. Зголемувањето на основната длабочина на конструкцијата на 66мм овозможува поголеми конструктивни вредности, лесна инсталација на трослојно изолационо стакло и поголеми вредности на звучна изолација. И сето ова со истовремена употреба на скриени окови.

Прозорецот и фиксното застаклување Janisol Artе 66 комбинира решенија за сите барања во еден систем и претставува основа за широк спектар на апликации во обвивката на зградата. Функционалните предности се комбинираат со архитектонски и дизајнерски аспекти. Компатибилните компоненти комбинираат предности како што се висока топлинска изолација, тесни лицеви ширини и прикриени окови за прозорци што се отвораат навнатре. Во зависност од архитектонските барања, системот за прозорци може да биде во различен дизајн. Покрај тоа, системот може да се користи за широк спектар на варијанти на отворање навнатре.

Janisol Arte 66 нуди енергетски оптимизирана термичка изолација со Uf вредност ≥ 1.8 W/(m²K) со лицева ширина од 54 mm и вкупна ширина од само 76 mm. Има високо-статичен изолатор PUR зајакнат со стаклени влакна и може да биде опремен со дополнителна изолација во рамка или стакло.

Системот се одликува со својот филигрански изглед, широките можност на профилот и застаклувањето, што овозможува индивидуален и флексибилен дизајн. Скриените окови овозможуваат постојан дизајн и јасни линии.

Обработка: Користењето на ново развиеното суво застаклување ја олеснува монтажата на стаклото, како и системски интегрираниот Euronute за оков. Користењето на облока од зинк или железо (ZF 100) го оптимизира заварувањето.

Елегантен челичен прозорски систем со проширена палета на материјали – за реновирања кои се верни на оригиналниот стил и модерни станбени проекти

Janisol Arte 2.0 челичниот систем е специјално развиен за реновирање на застаклувања во согласност со упатствата за задржување на вредноста на имотот. Благодарение на проширената палета на материјали, сега има и профилни верзии достапни во нерѓосувачки  и некородирачки челик. Со широк спектар на типови на отворање на прозорците навнатре и нанадвор, системот со тенок профил им овозможува на старите прозорци да бидат скоро совршено реконструирани – со одлична топлинска изолација и стабилност, како и тесни лицеви широчини и најголема можна димензија на стакло. Атрактивни решенија за прозорци, кои исто така се идеално прилагодени за употреба во модерни станбени згради.

Обемните тестови на системот, кои ги земаат предвид сите барања во однос на статиката, физиката на зградата, безбедноста и сигурноста, овозможуваат сигурно планирање, производство и монтажа.

Преку употребата на одржливи материјали, челичните системи на Jansen се енергетско ефикасни и одржливи за ресурсите, што е и лајтмотив за конструкција ориентирана кон иднината

Janisol HI е најновиот систем за прозорци и врати направени од челик што совршено го отелотворува овој тренд за транспарентни обвивки на згради. Иновативниот врвен производ комбинира совршен, хармоничен дизајн и материјали со строги барања за топлинска изолација и заштита од провала. Неговиот ново развиен композитен систем овозможува добри конструктивни својства во комбинација со брилијантни вредности на Uf. Понатамошна придобивка е што основната длабочина од 80 mm ја олеснува употребата на двојно или тројно застаклување. Ова овозможува создавање на големи прозорци и врати со тешки стаклени панели и многу тесни лицеви ширини на профилот.

Универзален неизолиран челичен прозорски систем

Елегантните линии на системот за прозорци од челичен профил Economy® 50 (основна длабочина 50мм) овозможуваат чист, елегантен изглед. Неизолираната серија на профили од челик може да се користи за создавање на прозорци во сите типови на отворање, гарантирајќи максимална флексибилност во архитектонското и дизајнерското планирање.

Многу тесните, но силни челични профили од серијата Economy® 50 може да се користат за да се создадат тенки прозорски конструкции со лесен изглед. Сеопфатната палета на окови ги покрива сите индивидуални побарувања во врска со удобноста и безбедноста.

Термички изолиран челичен профилен систем за дизајни на рамни врати

Термички изолираниот челичен профилен систем Janisol  (основна длабочина 60 mm) е многу погоден за изградба на привлечни и софистицирани единечни и двокрилни врати, и однатре и однадвор – исто така со странични фиксни елементи и надсветла.

Системската компатибилност на серијата врати Јанисол значи дека различните безбедносни барања можат лесно да се исполнат со униформно решение: Janisol изгледаат речиси идентично со вратите Jansen Economy  (R30/RS/заштитени од провала) и противпожарните серии Janisol.

Еден систем за многу употреби

Со основна длабочина од 70 mm, серијата за врати и фиксно застаклување Janisol C4 EI60 нуди безбедносни карактеристики на системот за противпожарна заштита за најсилните барања во комбинација со софистициран, тенок дизајн.

Овие иновативни противпожарни врати ги подобруваат барањата поврзани со безбедноста и обезбедуваат лесна инсталација со кабелските канали испорачани стандардно во профилот Janisol C4.