Прозорски системи

Janisol HI Window SystemСписок на производи

Опис
Предности

Преку употребата на одржливи материјали, челичните системи на Jansen се енергетско ефикасни и одржливи за ресурсите, што е и лајтмотив за конструкција ориентирана кон иднината

Janisol HI е најновиот систем за прозорци и врати направени од челик што совршено го отелотворува овој тренд за транспарентни обвивки на згради. Иновативниот врвен производ комбинира совршен, хармоничен дизајн и материјали со строги барања за топлинска изолација и заштита од провала. Неговиот ново развиен композитен систем овозможува добри конструктивни својства во комбинација со брилијантни вредности на Uf. Понатамошна придобивка е што основната длабочина од 80 mm ја олеснува употребата на двојно или тројно застаклување. Ова овозможува создавање на големи прозорци и врати со тешки стаклени панели и многу тесни лицеви ширини на профилот.

 

  • Профили од галванизиран челик
  • Погодни за бојадисување во прав или лакирање
  • Еднокрили и двокрили прозорци, со или без странични застаклувања или надсветла
  • Сите типови на отворање
  • Скриени или преклопени окови
  • Интегрирани или прикачени мотори
  • Одлична статика со тенки лицеви ширини
  • Тежина на крилото до 180kg

 


Техничка информација

Основна системска длабочина во mm
80
Мин. лицева широчина во mm
90
Uf вредност на рамката (≥)
0,88 W/(m²·K)
Макс. дебелина на стакло/панел во mm
66
Макс. широчина на крилото во mm
1475
Макс. височина на крилото во mm
2800
Макс. звучна изолација Rwp
46 dB(A)
Непропустливост на воздух
Класа 4
Непропустливост на вода
Класа 9A
Заштита од провала
До RC3
Издржливост на ветер
Класа C4/B4
CE маркер
Да
Брошури
Cad- детали
AKS TechDoc
Overview of Schüco Jansen steel systems
Download

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ