Прозорски системи

Janisol Window System Arte 66Список на производи

Опис
Предности

Со Janisol Artе 66 , Jansen го проширува семејството на системот Janisol Arte со привлечно решение за отворање на прозорец. Зголемувањето на основната длабочина на конструкцијата на 66мм овозможува поголеми конструктивни вредности, лесна инсталација на трослојно изолационо стакло и поголеми вредности на звучна изолација. И сето ова со истовремена употреба на скриени окови.

Прозорецот и фиксното застаклување Janisol Artе 66 комбинира решенија за сите барања во еден систем и претставува основа за широк спектар на апликации во обвивката на зградата. Функционалните предности се комбинираат со архитектонски и дизајнерски аспекти. Компатибилните компоненти комбинираат предности како што се висока топлинска изолација, тесни лицеви ширини и прикриени окови за прозорци што се отвораат навнатре. Во зависност од архитектонските барања, системот за прозорци може да биде во различен дизајн. Покрај тоа, системот може да се користи за широк спектар на варијанти на отворање навнатре.

Janisol Arte 66 нуди енергетски оптимизирана термичка изолација со Uf вредност ≥ 1.8 W/(m²K) со лицева ширина од 54 mm и вкупна ширина од само 76 mm. Има високо-статичен изолатор PUR зајакнат со стаклени влакна и може да биде опремен со дополнителна изолација во рамка или стакло.

Системот се одликува со својот филигрански изглед, широките можност на профилот и застаклувањето, што овозможува индивидуален и флексибилен дизајн. Скриените окови овозможуваат постојан дизајн и јасни линии.

Обработка: Користењето на ново развиеното суво застаклување ја олеснува монтажата на стаклото, како и системски интегрираниот Euronute за оков. Користењето на облока од зинк или железо (ZF 100) го оптимизира заварувањето.

  • Нов систем за рационална монтажа на стаклото
  • Нови заптивки за суво застаклување овомозжуваат брза монтажа
  • Најдобро заварување на профилните рамки, благодарение на ZF surface
  • 3D прилагодливи шарки со штрафењедо 180kg овозможуваат лесно прилагодување на прозорското крило

Техничка информација

Основна системска длабочина во mm
66
Мин. лицева широчина во mm
25
Uf вредност на рамката (≥)
1.6 W/(m²·K)
Макс. дебелина на стакло/панел во mm
47
Макс. широчина на крилото во mm
1400
Макс. височина на крилото во mm
2300
Макс. звучна изолација Rwp
49 dB(A)
Непропустливост на воздух
Класа 4
Непропустливост на вода
Класа 9A
Издржливост на ветер
Класа C5
CE маркер
Да
Брошури
Cad- детали
AKS TechDoc
Overview of Schüco Jansen steel systems
Download

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ