Сигурносни системи, Системи за врати

Jansen Janisol системи за вратиСписок на производи

Опис
Предности

Термички изолиран челичен профилен систем за дизајни на рамни врати

Термички изолираниот челичен профилен систем Janisol  (основна длабочина 60 mm) е многу погоден за изградба на привлечни и софистицирани единечни и двокрилни врати, и однатре и однадвор – исто така со странични фиксни елементи и надсветла.

Системската компатибилност на серијата врати Јанисол значи дека различните безбедносни барања можат лесно да се исполнат со униформно решение: Janisol изгледаат речиси идентично со вратите Jansen Economy  (R30/RS/заштитени од провала) и противпожарните серии Janisol.

  • Особено тесни лицеви широчини од 60 mm
  • Можни се сите тековни типови на отворање
  • Речиси неограничен избор на бои
  • Опционална заштита од провала и куршум
  • Комплетен систем на окови, вклучувајќи атрактивни шарки од нерѓосувачки челик
  • Широк спектар на аксесоари
  • Опција за флексибилна апликација поради системска компатибилност

Техничка информација

Основна системска длабочина во mm
60
Uf вредност на рамката (≥)
2.3 W/(m²·K)
Макс. височина на крилото во mm
3000
Макс. широчина на крилото во mm
1465
Мин.-макс. дебелина на стакло/панел
37
Област на употреба
Надворешна употреба, Станбени проекти, Комерцијални проекти, Врати
Површинска обработка
RAL, Бојадисување во прав, Боја
Непропустливост на воздух
Класа 4
Непропустливост на вода
Класа 4A
Издржливост на ветер
Класа C4
Заштита од провала
До RC3
Макс. тежина на крилото
230 kg
Макс. звучна изолација Rwp
43 dB(A)
Брошури
Cad- детали
AKS TechDoc
Jansen Thermally insulated doors and windows
Download

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ