Високо термички изолиран преклопен систем (хармоника), со широк избор на видови и извонредна водонепропустливост

Со тесна лицева ширина и широк спектар на видови, кои ги исполнуваат сите барања на тековните стандарди за топлинска изолација, како и извонредна водонепропустливост, високо изолираниот преклопен систем Schüco ASS 80 FD.HI (Folding Door High Insulated) е идеално прилагоден за употреба во надворешни области.

Атрактивни типови на отвори, како што е аголот од 90 °, вклучувајќи рамен, термички изолиран праг за пристап без бариери, нудат различни опции за дизајн за визуелнa привлечност.

Дополнително, системот со двојно преклопување може да биде дизајниран со магнетно задржување на елементот со елегантен дизајн и соодветна рамна рачка на вратата.

Термички изолиран преклопен систем со голема селекција на видови, тивко движење и извонредна водонепропустливост

Термички изолираниот преклопен систем Schüco ASS 70 FD (Folding Door) импресионира со тесни лицеви ширини и нуди широк спектар на видови со извонредна водонепропустливост за употреба во надворешни области.

Визуелно привлечниот систем отвора различни опции за дизајн благодарение на привлечните типови на отворање, како што е аголот од 90 °, вклучувајќи рамен, термоизолиран праг за пристап без бариери.

Дополнително, системот со двојно преклопување може да биде дизајниран со магнетно задржување на елементот со елегантен дизајн и соодветна рамна рачка на вратата.

Флексибилните и тивки крилја можат да бидат преклопени десно, лево, навнатре или нанадвор по потреба.

Високо термички изолиран систем за лизгање и подигање со лизгање за секоја апликација

Врз основа на единечни, двојни и тројни надворешни рамки, системот за лизгање и подигање со лизгање на Schüco ASS 70.HI (High Insulated) дозволува големи ширини на отворање со извонредна удобност на корисникот – совршен за употреба како елегантно системско решение во комерцијални проекти и луксузни станбени објекти со високи барања за топлинска изолација.

Може да биде опремен со технологија за безбедност и удобност Schüco SmartStop и Schüco SmartClose; лизгачките системи обезбедуваат лесно и безбедно ракување со дури и големите вентилациони единици.

Голем спектар на бои нуди практично бесконечни индивидуални опции за дизајн – дури и до изборот на различни бои за внатрешните и надворешните површини.

Термички изолиран систем за лизгање и подигање со лизгање со привлечни опции за дизајн и удобност

Системот за лизгање и подигање со лизгање Schüco ASS 50 комбинира термички својства со широк спектар на архитектонски опции и висок степен на флексибилност специјално за комерцијални проекти.

Со своите тесни лицеви ширини и големи отвори за проветрување, термички изолираниот систем овозможува создавање привлечни решенија за простории преплавени со светлина – со лесно, скоро нечујно работење и извонредна водонепропустливост.

Широкиот спектар на додатоци, рачки и бои гарантира дека системот може да биде совршено прилагоден на индивидуалните барања за дизајн.

Покрај тоа, достапни се и различни опции за опрема за управување со системите кои помагаат во отворањето и затворањето на отворите за вентилација лесно и безбедно за корисникот.

Најновата генерација на високо термички изолирани системи за лизгање и подигање со лизгање

Без бариери, многу лесен за употреба и тенок елегантен изглед- високо-изолираниот систем за лизгање и подигање со лизгање Schüco ASE 80.HI (High Insulated) нуди елегантни решенија за дизајн за одржлива, кориснички ориентирана архитектура до пасивно ниво на куќа.

Модуларниот и флексибилен систем на алуминиумски профили плени со намалениот пресек меѓу отворите DesignLine , што овозможува памките визуелно да се повлечат во позадина.

The level threshold allows the inside and outside areas to transition into one another harmoniously and without barriers.

Рамниот праг овозможува внатрешниот и надворешниот простор хармонично и без пречки да преминуваат еден во друг.

Понатамошна придобивка на новата генерација на системи за лизгање и подигнување и лизгање е неговата висока флексибилност во однос на конфигурацијата за да одговара на кој било корисник. Опциите како што се технологијата за безбедност и удобност Schüco SmartStop и Schüco SmartClose обезбедуваат најдобро можно ракување.

Систем за лизгање и подигање со лизгање, со одлични вредности на топлинска изолација и тенки ширини на лицето

Модуларниот и флексибилен лизгачки систем Schüco ASE 60 може да се пофали со одлични вредности на топлинска изолација, тенки ширини на лицето и сеопфатни решенија во однос на дизајнот и удобноста.

Посебен белег е тоа што лизгачкиот систем може индивидуално да се конфигурира во смисла на удобност и дизајн. Компонентите по избор на оковот како што се технологијата за безбедност и удобност Schüco SmartStop и Schüco SmartClose обезбедуваат максимална леснотија на користење. Тенката линија на преклопниот профил овозможува ентериерот и екстериерот да се влеат еден во друг, додека рамниот праг ги исполнува секојдневните потреби за лесен пристап.

Системот го задржува својот висококвалитетен дизајн дури и кога е отворен, благодарение на скриените компоненти на приклучоците.

Сертифицираната заштита од провала на системот овозможува да бидат реализирани сите барања за безбедност.

Панорама дизајн во комбинација со максимална флексибилност и транспарентност

Термички изолираниот систем за лизгање Schüco ASE 67 PD (Панорама дизајн) овозможува флексибилни решенија што ги исполнуваат најголемите барања во однос на леснотијата на користење и дизајнот; ја доби наградата за дизајн Red Dot 2019 година.

Опциониот праг на ниво на под гарантира непречена транзиција помеѓу внатре и надвор.

Заедно со скриената надворешна рамка интегрирана во градежната конструкција и тесните профили, разноврсните лизгачки системи обезбедуваат архитектонски дизајн преплавен со светлина што е можно потранспарентно.

Пионерскиот механизам на заклучување овозможува крилјата да се заклучат во отворена положба.

Пуристичкиот дизајн на лизгачкиот систем Panorama Design не само што визуелно ве привлекува, туку и импресионира со неговото извонредно чувство.

Неизолиран лизгачки систем Панорама Дизајн за собни решенија преплавени со светлина

Дури и покреативни високо-транспарентни лизгачки системи со големи формати на отвори и тесни лицеви широчини  може да се реализираат со Schüco ASS 77 PD.NI (Panorama Design Non-Insulated) лизгачки систем за софистицирана архитектура со простории преплавени со светлина.

Основата е надворешна рамка со две шини интегрирана во структурата на зградата, што овозможува широк спектар на типови на отвори.

Неизолираниот лизгачки систем е совршено прилагоден за употреба во топли климатски зони и за ентериери.

Лизгачкиот систем со панорама дизајн со рачка за влечење во висина на отворот ви овозможува да доживеете одлична удобност при работа со секој допир

Лизгачкиот систем Schüco ASS 77 PD.HI (Panorama Design High Insulated) е визуелно привлечен и пријатен за користење со вградена во крилото рачка за влечење. Системот Panorama Design е дополнително развиен и нуди оптимизирана леснотија на употреба во комбинација со атрактивен дизајн на крилото и максимална транспарентност.

Други предности на високо-термички изолираниот лизгачки систем вклучуваат рачни типови на отворање со агол од 90 ° без мотор и со точка на заклучување во двојното крило.

За ова сега е достапен уред за прилагодување за последователно прилагодување на надворешната рамка, при што завртките за прилагодување може да се достигнат преку надворешната рамка во секое време. Ова е голема придобивка за отклоните на таванот, на пример.

Многу разноврсен лизгачки систем „Панорама дизајн“ за исклучително удобни архитектонски решенија преплавени со светлина

Најдобра можна флексибилност: со оптимизирани компоненти на системот, високо-термички изолираниот систем за лизгање Schüco ASS 77 PD.HI (Panorama Design High Insulated) ги проширува можностите за планирање и дизајн на портфолиото Schüco Panorama Design, кое е најдобро за луксузни куќи и големи проекти со високи барања за функционалност и удобност.

Отворен агол од 90 °, кој може да се дизајнира со уште двe подвижни крилја или две фиксни полиња, носи и архитектонска слобода и удобност на корисникот.

Рамната надворешна рамка ги проширува опциите за апликација за лизгачкиот систем, на пр. во реновирање.

Оптимизираниот додаток на фолија и уредот за прилагодување гарантираат прилагодени решенија за инсталација во смисла на проширување на зградата и прицврстување на структурата на зградата.