Лизгачки системи

Schüco ASS 70. HIСписок на производи

Опис
Предности

Високо термички изолиран систем за лизгање и подигање со лизгање за секоја апликација

Врз основа на единечни, двојни и тројни надворешни рамки, системот за лизгање и подигање со лизгање на Schüco ASS 70.HI (High Insulated) дозволува големи ширини на отворање со извонредна удобност на корисникот – совршен за употреба како елегантно системско решение во комерцијални проекти и луксузни станбени објекти со високи барања за топлинска изолација.

Може да биде опремен со технологија за безбедност и удобност Schüco SmartStop и Schüco SmartClose; лизгачките системи обезбедуваат лесно и безбедно ракување со дури и големите вентилациони единици.

Голем спектар на бои нуди практично бесконечни индивидуални опции за дизајн – дури и до изборот на различни бои за внатрешните и надворешните површини.

  • Единечните, двојните и тројните надворешни рамки овозможуваат широк спектар на дизајни
  • Можни се големи отвори за проветрување со висока транспарентност и максимално пробивање на светлината
  • Висококвалитетни компоненти на оковот обезбедуваат лесна управување
  • Заштита од кражба во согласност со DIN EN 1627
  • Концепт за дренажа за зголемена водонепропустливост
  • Широк спектар на бои за различни бои внатре и надвор

Техничка информација

Основна системска длабочина во mm
70
Макс. широчина на крилото во mm
3000
Макс. височина на крилото во mm
3000
Макс. тежина на крилото во kg
400
Мин. лицева широчина на профилот
86
Макс. дебелина на стакло/ панел
52
Uf вредност на рамката (≥)
2 W/(m²·K)
Uw вредност на прозорецот (≥)
1.3 W/(m²·K)
Заштита од провала
До RC2
Макс. звучна изолација Rwp
44 dB(A)
Брошури
Cad- детали
AKS TechDoc
Schüco ASS 70.HI
Download

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ