Лизгачки системи

Schüco ASE 80.HIСписок на производи

Опис
Предности

Најновата генерација на високо термички изолирани системи за лизгање и подигање со лизгање

Без бариери, многу лесен за употреба и тенок елегантен изглед- високо-изолираниот систем за лизгање и подигање со лизгање Schüco ASE 80.HI (High Insulated) нуди елегантни решенија за дизајн за одржлива, кориснички ориентирана архитектура до пасивно ниво на куќа.

Модуларниот и флексибилен систем на алуминиумски профили плени со намалениот пресек меѓу отворите DesignLine , што овозможува памките визуелно да се повлечат во позадина.

The level threshold allows the inside and outside areas to transition into one another harmoniously and without barriers.

Рамниот праг овозможува внатрешниот и надворешниот простор хармонично и без пречки да преминуваат еден во друг.

Понатамошна придобивка на новата генерација на системи за лизгање и подигнување и лизгање е неговата висока флексибилност во однос на конфигурацијата за да одговара на кој било корисник. Опциите како што се технологијата за безбедност и удобност Schüco SmartStop и Schüco SmartClose обезбедуваат најдобро можно ракување.

  • Модуларноста и разновидните можни типови на отворање, вклучувајќи агол од 90 °, гарантираат слобода на дизајнот и висок степен на флексибилност
  • Тесните лицеви ширини на рамките на крилјата создаваат елегантен изглед
  • Опциите DesignLine со рамен праг и тесни профили нудат висок степен на удобност и модерен дизајн
  • Скриениот оков без видливи технички компоненти обезбедува чист и елегантен изглед
  • Schüco SmartStop и SmartClose како дополнителна опрема гарантираат зголемена удобност и максимална безбедност при работа со крилјата

Техничка информација

Основна системска длабочина во mm
80
Макс. широчина на крилото во mm
3500
Макс. височина на крилото во mm
3000
Макс. тежина на крилото во kg
500
Мин. лицева широчина на профилот
40
Макс. дебелина на стакло/ панел
60
Uf вредност на рамката (≥)
1.4 W/(m²·K)
Uw вредност на прозорецот (≥)
0.99 W/(m²·K)
Заштита од провала
До RC2
Макс. звучна изолација Rwp
45 dB(A)
Брошури
Cad- детали
AKS TechDoc
Schüco ASE 60 / 80
Download

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ