Лизгачки системи

Schüco ASS 50Список на производи

Опис
Предности

Термички изолиран систем за лизгање и подигање со лизгање со привлечни опции за дизајн и удобност

Системот за лизгање и подигање со лизгање Schüco ASS 50 комбинира термички својства со широк спектар на архитектонски опции и висок степен на флексибилност специјално за комерцијални проекти.

Со своите тесни лицеви ширини и големи отвори за проветрување, термички изолираниот систем овозможува создавање привлечни решенија за простории преплавени со светлина – со лесно, скоро нечујно работење и извонредна водонепропустливост.

Широкиот спектар на додатоци, рачки и бои гарантира дека системот може да биде совршено прилагоден на индивидуалните барања за дизајн.

Покрај тоа, достапни се и различни опции за опрема за управување со системите кои помагаат во отворањето и затворањето на отворите за вентилација лесно и безбедно за корисникот.

  • Единечните, двојните и тројните надворешни рамки овозможуваат широк спектар на дизајни
  • Рамен континуиран профил на надворешната рамка
  • Може да се комбинира со надсветла и странични фиксни елементи од прозорските системи Schüco AWS 50, Schüco AWS 60 и Schüco AWS 65
  • Лесно и практично нечујно работење на лизгачките единици, заедно со одлична временска цврстина
  • Достапни опции за поддршка со управувањето користејќи Schüco SmartStop и Schüco SmartClose
  • Може да биде дизајниран како решение против провала

Техничка информација

Основна системска длабочина во mm
50
Макс. широчина на крилото во mm
3000
Макс. височина на крилото во mm
3000
Макс. тежина на крилото во kg
400
Мин. лицева широчина на профилот
84
Макс. дебелина на стакло/ панел
32
Uf вредност на рамката (≥)
3.9 W/(m²·K)
Uw вредност на прозорецот (≥)
1.9 W/(m²·K)
Заштита од провала
До RC2
Макс. звучна изолација Rwp
40 dB(A)
Cad- детали
AKS TechDoc

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ