Лизгачки системи

Schüco ASE 60Список на производи

Опис
Предности
Систем за лизгање и подигање со лизгање, со одлични вредности на топлинска изолација и тенки ширини на лицето

Модуларниот и флексибилен лизгачки систем Schüco ASE 60 може да се пофали со одлични вредности на топлинска изолација, тенки ширини на лицето и сеопфатни решенија во однос на дизајнот и удобноста.

Посебен белег е тоа што лизгачкиот систем може индивидуално да се конфигурира во смисла на удобност и дизајн. Компонентите по избор на оковот како што се технологијата за безбедност и удобност Schüco SmartStop и Schüco SmartClose обезбедуваат максимална леснотија на користење. Тенката линија на преклопниот профил овозможува ентериерот и екстериерот да се влеат еден во друг, додека рамниот праг ги исполнува секојдневните потреби за лесен пристап.

Системот го задржува својот висококвалитетен дизајн дури и кога е отворен, благодарение на скриените компоненти на приклучоците.

Сертифицираната заштита од провала на системот овозможува да бидат реализирани сите барања за безбедност.

  • Модуларноста и разновидните можни типови на отворање, вклучувајќи агол од 90 °, гарантираат слобода на дизајнот и висок степен на флексибилност
  • Тесните лицеви ширини на рамките на крилјата создаваат елегантен изглед
  • Опциите DesignLine со рамен праг и тесни профили нудат висок степен на удобност и модерен дизајн
  • Скриениот оков без видливи технички компоненти обезбедува чист и елегантен изглед
  • Schüco SmartStop и SmartClose како дополнителна опрема гарантираат зголемена удобност и максимална безбедност при ракување со крилјата

Техничка информација

Основна системска длабочина во mm
60
Макс. широчина на крилото во mm
3500
Макс. височина на крилото во mm
3000
Макс. тежина на крилото во kg
500
Мин. лицева широчина на профилот
40
Макс. дебелина на стакло/ панел
40
Uf вредност на рамката (≥)
1.8 W/(m²·K)
Uw вредност на прозорецот (≥)
1.1 W/(m²·K)
Заштита од провала
До RC2
Макс. звучна изолација Rwp
41 dB(A)
Брошури
Cad- детали
AKS TechDoc
Schüco ASE 60 / 80
Download

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ