Лизгачки системи

Schüco ASS 80 FD.HIСписок на производи

Опис
Предности
Високо термички изолиран преклопен систем (хармоника), со широк избор на видови и извонредна водонепропустливост

Со тесна лицева ширина и широк спектар на видови, кои ги исполнуваат сите барања на тековните стандарди за топлинска изолација, како и извонредна водонепропустливост, високо изолираниот преклопен систем Schüco ASS 80 FD.HI (Folding Door High Insulated) е идеално прилагоден за употреба во надворешни области.

Атрактивни типови на отвори, како што е аголот од 90 °, вклучувајќи рамен, термички изолиран праг за пристап без бариери, нудат различни опции за дизајн за визуелнa привлечност.

Дополнително, системот со двојно преклопување може да биде дизајниран со магнетно задржување на елементот со елегантен дизајн и соодветна рамна рачка на вратата.

  • Рамен праг со високо ниво на водонепропустливост за универзална употреба со дополнителна удобност
  • Типот на отворање со агол од 90 ° го подобрува опсегот на дизајнирање
  • Магнетниот задржувачки профил во елегантен дизајн овозможува да се обезбеди отвор за вентилација кога е преклопен
  • Широк спектар на бои: можни се различни бои однадвор и внатре
  • Крилјата може да се преклопат надесно, налево, навнатре или нанадвор
  • Системот е компатибилен со системот за прозорци Schüco AWS 70 BS.HI (Block System High Insulated): прозорецот со отворање на кип може да се интегрира во преклопното крило

Техничка информација

Основна системска длабочина во mm
80
Макс. широчина на крилото во mm
1200
Макс. височина на крилото во mm
3000
Макс. тежина на крилото во kg
100
Мин. лицева широчина на профилот
112
Макс. дебелина на стакло/ панел
53
Uf вредност на рамката (≥)
1.7 W/(m²·K)
Uw вредност на прозорецот (≥)
1.3 W/(m²·K)
Заштита од провала
До RC2
Макс. звучна изолација Rwp
47 dB(A)
Брошури
Cad- детали
AKS TechDoc
Schüco ASS 80 FD.HI
Download

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ