Автоматизација на зградата, Вентилациони системи, Прозорски системи

Schüco VentoTherm TwistСписок на производи

Опис
Предности

Децентрализиран систем за вентилација интегриран во прозорецот со влезен воздух, излезен воздух и обновување на топлината

Контролирана размена на воздух без отворање на прозорецот – може да се интегрира во алуминиумски и PVC-U прозорци Schüco. Мултифункционалниот систем создаден во соработка со Renson© нуди ефикасни, децентрализирани решенија за вентилација кои ги исполнуваат највисоките стандарди за енергетска ефикасност. Нивото на обновување на топлината до 80% ја оптимизира заштедената енергија.

Модуларната конструкција со шест големини на уреди овозможува системот да биде прилагоден на индивидуалните барања за вентилација во станбени згради или канцеларии во софистицирани проекти за новоградба или реновирање.

Сензорите за квалитет на воздухот обезбедуваат регулирање водено од побарувачката за оптимална клима во затворен простор ориентирана кон корисникот. Во исто време, Schüco VentoTherm Twist штити од провеви и ги чува инсектите и поленот надвор.

Оптимална вентилација на просторијата до 60 m³/h при затворен прозорец

Рекуперација на топлина до 80% (за разлика од досегашните 45%)

Заштита од влага и полен (анти-алегиски)

Чист внатрешен воздух поради надворешниот филтер

Интегрирани сензори за влага и квалитет на воздухот

Уредот го тестира квалитетот на воздухот секој час (опција Comfort)

Многу тивко работење: звук при движење 37 dB при 60 m³/h размена на воздух


Техничка информација

Продукт
Вентилациски систем
Вид
Децентрализирана вентилација
Максимална стапка на размена на воздух
24-144
Минимална ширина на модулот
750 mm
Лицева широчина
110 mm
Класа на филтрирање на влезен воздух
G3 / опционално F7
Употребливо за системи со длабочина од
70 - 120 mm
Димензии (w x h x d)
(750-6000) x 110 x 345 mm
Температурна граница за функционирање
- 15 °C
Непропустливост на вода
Класа 9A
Макс. звучна изолација во затворена положба
41 dB(A)
Макс. звучна изолација во отворена положба
32 dB(A)
Отпорност на сила на ветер
Класа C5 / B5
Електрично напојување
230 V/50 Hz
Регулација
CO2
Енергетска ефикасност
Класа А
Тип на контрола
Touch Display
Тип на инсталација
Додатно кон профилот
Cad- детали
AKS TechDoc

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ