Дизајнот на системот се заснова на докажаниот систем VISS. Овој систем е погоден за вертикални фасади со големи распони. Обликот и материјалот на потпорната конструкција можат слободно да се изберат. Системот обезбедува широк спектар на структурна разновидност преку варијабилни потпорни структури: IPE греди, челични шупливи профили, основни профили од нерѓосувачки челик. Основниот систем VISS се одликува со голема слобода на дизајнот благодарение на бројните можности на комбинации со сите стандардни фасади VISS.

Додатната конструкција AOC 60 на дрвена подконструкција (TI) со најдобри вредности на изолација и исклучително лесна обработка. Додатната конструкција AOC 60 на дрво (TI) комбинира енергетски ефикасна конструкција со ефикасно производство и монтажа.

Вертикалните фасади и лесните покриви можат да бидат дизајнирани со наклон на покривот до 7. Компонентите за запечатување без употреба на заптивната смеса се користат во спојката на вертикалите и хоризонталите за ефикасно и безбедно зглобување.

Базиран на Schüco LivIng системските димензии, користејќки технологија со алуминиумски профил  Schüco LivIng Alu Inside е профил без додатоци од челик со максимална техничка изолација и економичност, како и флексибилност во производство и монтажа.

Schüco LivIng Alu Inside е базиран на патентирана технологија со алуминиумски профил, каде што алуминиумскиот профил е директно екструдиран и интегриран во PVC-U профилот. Тие формираат целосна конструкција со ниво на стабилност кое им соперничи на профилите појачани со челик. Со овој високо термоизолиран PVC-U систем, прозорците без челично појачување се соодветни за пасивна градба и можат ефективно и економично да бидат произведувани на индустриално ниво.

Благодарение на 7-коморната конструкција на профилот, таргетираното позиционирање на алуминиумски шарки, Schüco LivIng Alu Inside has нема термални мостови. Овде, материјалот во профилниот систем – висококвалитетена алуминиумска легура – е посебна предност поради тоа што рефлектира приближно 90% од термалната радијација поради полираната површина. Оптималната поделба на коморите и големите изолациони зони во кои се сместени изолациските блокови, овозможуваат високи термички параметри.

Schüco LivIng – новата генерација на PVC-U врати

Близначен систем = Еден систем со две верзии (AS/MD)

Schüco LivIng PVC-U е иновативен 7-коморен систем, кој може да биде конструиран како близначен систем како со надворешна, така и со централна заптивка. Заедно со централната заптивка, системот достига ниво на пасивна куќа во согласност со Ift Rosenheim. Како систем со надворешна заптивка, се постигаат одлични термоизолациски својства, како и тесни лицеви ширини.

Првата заварувачка заптивка е интегрирана во системот на прозорци Schüco LivIng. Користењето на еластичен, заварен материјал го зголемува ефектот на запечатување во аголната област на елементот, истовремено овозможувајќи затворен, визуелно привлечен аголен дизајн. Издржливиот, еколошки материјал држи цврсто запечатување во текот на целиот свој век на траење.

Белите профили се снабдени со модерни, сребрено-сиви заптивки, фолираните профили се достапни со црни заптивки.

Профилите може да бидат фолирани еднобојно или со дрвен декор, како и со Schüco AutomotiveFinish и Schüco TopAlu.

Прозорскиот систем Schüco AWS 90.SI+ (Super Insulation) совршено ги исполнува конструктивните барања истовремено нудејќи најголема слобода на дизајн – вклучувајќи оптимизирана термичка изолација со сертификат за пасивна градба.

Како дел од Schüco AWS модуларниот систем со 90 mm системска длабочина, алуминиумскиот прозорец нуди високо ниво на флексибилност за имплементирање на атрактивни дизајнерски решенија во обвивката на зградата. Во зависност од архитектонските барања, може да биде конфигуриран како единечен прозорец, лентовиден прозорец или вграден прозорец во Schüco фасадите, како и во комбинација со Schüco системите за врати.

Широкиот опсег на видови на дизајн вклучува отварање на странична оска, долна оска и комбинации од нив, како и отвори со безбариерен праг и двојни крилја.

Дополнителна придобивка за клиентите и архитектите е што системот за прозорци нуди широк спектар на профили, вклучувајќи аголни профили, структурални профили, симетрични и асиметрични профили, како и голем број варијации на дизајн и дополнителни опции за комбинации со заштита од сонце или системи за вентилација.

Со тоа, прозорскиот систем со максимална термичка изолација поставува стандарди за флексибилно планирање и дизајн за конструирањето на енергетски ефикасни и стилски обвивки на зградите.

  • Schüco AWS 90 BS.SI+ (Block System Super Insulation) : Блок прозорец со максимална термичка изолација и сокриено крило за софистициран дизајн
  • Schüco AWS 90 VV.SI+ (Ventilation Vent Super Insulation) прозорски систем со максимална термичка изолација достапен како непроѕирно отклопно крило со вентилациска функција во различни лицеви ширини на профилот– со одлична издржливост на временски услови и добри звучно изолациски вредности дури и во екстремно време, благодарение на сплит изолациската лента.
  • Schüco Window AWS 90.SI+ Green е сертифициран за пасивна градба со оптимизирани вредности на Uf ≤ 0.7 W/(m²K)

Додатна конструкција AOC 50 на дрвена подконструкција (TI) со најдобри изолациски вредности и наједноставна обработка

Додатната конструкција AOC 50 на дрвена подконструкција (TI) ја комбинира оваа енергетски ефикасна конструкција со ефикасно производство и склопување.

Вертикални фасади и покривни застаклувања со наклон на покривот до 7° можат да бидат изведени.

Компонентите за запечатување без примена на заптивната смеса се користат во преклопот на вертикалата и хоризонталата за ефикасна и безбедна монтажа. ​

 

Schüco FWS 35 PD.SI – Фасада со тесни видливи широчини за максимална транспарентност, сертифицирана за пасивна градба

Schüco FWS 35 PD.ЅI е фасаден систем со панорама дизајн. Дизајн тип вертикала-хоризонтала со внатрешна и надворешна лицева ширина од 35mm овозможува и висока термичка изолација. Schüco FWS 35 PD.ЅI овозможува транспарентност на фасадниот дизајн со големи застаклени елементи. Достапни се системски длабочини на вертикалите и хоризонталите од 65 до 155 mm. За тешки застаклени елементи, развиени се таканаречените HD профили (Heavy Duty). Schüco FWS 35 PD.ЅI е погоден за фасадни решенија на ексклузивни објекти.

Карактеристики

Со Uf-вредности од 0.9 W/(m²K) оваа серија достигнува ниво на пасивна градба. Достапен е сертификат од PHI Dr. Feist.​

Schüco FWS 60.SI – Фасада тип вертикала-хоризонтала сертифицирана за пасивна градба

Schüco FWS 60.SI е конструкција тип вертикала-хоризонтала со внатрешна и надворешна лицева ширина од 60 mm. Фасадниот систем гарантира високо ниво на термичка изолација благодарение на новите изолатори.
Schüco FWS 60 .SI овозможува транспарентни фасадни конструкции со големи застаклени површини. Достапни се профили за вертикала и хоризонтала со длабочини од 50 до 250 mm. Schüco FWS 60 .SI e погоден за фасадни решенија во луксузни станбени и комерцијални згради.

Карактеристики

Со Uf-вредности од 0.71 W/(m²K) оваа серија достига ниво на пасивна куќа. Достапен е сертифкат од PHI Dr. Feist.Специјални електронски Е-вертикали и Е-хоризонтали се достапни за скриени кабли во фасадата.

Schüco FWS 60.SI е компатибилен со Schüco FWS 60 CV.

Schüco LivIng – Новата генерација пионерски врати од PVC-U 

Близначен систем = Еден систем со две верзии (AS/MD)

Системот Schüco LivIng PVC-U е иновативен систем со 7 комори што може да се конструира како двоен систем и со надворешна и со централна заптивка. Со централната заптивка, системот постигнува стандард за пасивна градба во согласност со ift Rosenheim. Како систем со странична заптивка, исто така се постигнуваат одлични својства на топлинска изолација и тесни видливи широчини.

Бели профили се испорачуваат со модерни, сребрено-сиви дихтунзи, фолирани профили се достапни со црни дихтунзи.

Профилите можат да бидат обоени со голем избор на еднобојни и дрвени украсни фолии, Schüco AutomotiveFinish и Schüco TopAlu

Schüco LivIng PVC-U системот за врати може да се користи со регуларна или специјална исполна на крилото.

Класична фасада тип вертикала-хоризонтала, сертифицирана за пасивна градба

Врз основа на пионерска изолаторска технологија, системот за фасади Schüco FWS 50.SI (Супер изолиран) нуди високо термички изолирани решенија за дизајнирање на различни фасади и покривни застаклувања до ниво на пасивна градба, како и оптимизирани процеси на изработка и инсталација.

Со својата висока флексибилност и широк опсег на системи, системот обезбедува фасадни конструкции за најразновидните функционални и дизајнерски барања во премиум станбени и комерцијални проекти.

Транспарентно системско решение за безбедносен парапет против паѓање, интегрирано во профилот, непречено и елегантно се вклопува во надворешниот фасаден изглед. Барањара за безбедносната бариера за отвори од под до плафон се постигаат без промена на лицевите широчини на профилите

Големиот избор на  потисни лајсни и декоративни капи, како и опцијата да се комбинираат со системи за прозорци, врати и лизгачки системи на Schüco, нудат дополнителни начини за дизајнирање на привлечни обвивки на зградата.

Од гледна точка на безбедност и удобност на корисникот, системот овозможува електрични компоненти, како што се автоматските врати на Schüco, или системите за ззаштита од сонце, да можат лесно и сигурно да се интегрираат.

Со оваа фасада, Schüco уште еднаш ја исполнува својата обврска да создаде еколошки одржлив продукт. Системот е награден со сребрена  “Cradle-to-Cradle Certified™” ознака за одржливост од независниот C2CPII институт во кооперација со EPEA во Ханбург за неговата одложност на рециклирање и минимална содржина на токсини.