Фасадни системи

Schüco FWS 50.SIСписок на производи

Опис
Предности

Класична фасада тип вертикала-хоризонтала, сертифицирана за пасивна градба

Врз основа на пионерска изолаторска технологија, системот за фасади Schüco FWS 50.SI (Супер изолиран) нуди високо термички изолирани решенија за дизајнирање на различни фасади и покривни застаклувања до ниво на пасивна градба, како и оптимизирани процеси на изработка и инсталација.

Со својата висока флексибилност и широк опсег на системи, системот обезбедува фасадни конструкции за најразновидните функционални и дизајнерски барања во премиум станбени и комерцијални проекти.

Транспарентно системско решение за безбедносен парапет против паѓање, интегрирано во профилот, непречено и елегантно се вклопува во надворешниот фасаден изглед. Барањара за безбедносната бариера за отвори од под до плафон се постигаат без промена на лицевите широчини на профилите

Големиот избор на  потисни лајсни и декоративни капи, како и опцијата да се комбинираат со системи за прозорци, врати и лизгачки системи на Schüco, нудат дополнителни начини за дизајнирање на привлечни обвивки на зградата.

Од гледна точка на безбедност и удобност на корисникот, системот овозможува електрични компоненти, како што се автоматските врати на Schüco, или системите за ззаштита од сонце, да можат лесно и сигурно да се интегрираат.

Со оваа фасада, Schüco уште еднаш ја исполнува својата обврска да создаде еколошки одржлив продукт. Системот е награден со сребрена  “Cradle-to-Cradle Certified™” ознака за одржливост од независниот C2CPII институт во кооперација со EPEA во Ханбург за неговата одложност на рециклирање и минимална содржина на токсини.

Фасада тип вертикала-хоризонтала со лицева ширина од 50 mm

Uf-вредности до  0,7 W/m²K

Можно вградување на сите прозорци и врати Schüco AWS и Schüco ADS

Можно вградување на Schüco AWS 114.SI како прозорец со отворање на вертикална оска или паралелно

Прозорски елементи во стандарден дизајн или како  RWA/NRWG

Заштита од провала до RC 3

Можна интеграција на фотоволтаици (BIPV) на барање

Schüco Light Skin ја осветлува и истакнува вашата фасада со LED осветлување


Техничка информација

Продукт
Фасади и покривни застаклувања
Материјал
Алуминиум
Енергија
Сертифициран за пасивна градба (Uf ≤ 0,8)
Функција
Заштита од паѓање
Дизајн
Стандарден
Површина
Алуминиум (подложен на рафинирање)
Звучна изолација
Зголемена звучна изолација 38 - 45 dB; зголемена звучна изолација повеќе од 45 dB; Стандардна до 38 dB
Клучни параметри
Термичка изолација Uf од 0,7 до 2,0 W/m²K; Звучна изолација Rw,p од 37 до 48 dB; Заштита од провала RC од RC2 до RC3; Бојадисување во прав: сите варијации; Елоксација: сите варијации; Мокро бојадисување: сите варијации; Имитација на нерѓосувачки челик: сите варијации; Непропустливост на воздух: AE; Непропустливост на вода: E 120; Издржливост на удар: I5/E5
Cad- детали
AKS TechDoc

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ