Schüco FWS 35 PD.HI – фасада со најтесни профили за највисока транспарентност

Schüco FWS 35 PD.HI е фасаден систем со панорама дизајн. Дизајн тип вертикала-хоризонтала со внатрешна и надворешна лицева ширина од 35mm овозможува и висока термичка изолација. Schüco FWS 35 PD.HI овозможува транспарентност на фасадниот дизајн со големи застаклени елементи. Достапни се системски длабочини на вертикалите и хоризонталите од 65 до 155 mm. За тешки застаклени елементи, развиени се таканаречените HD профили (Heavy Duty). Schüco FWS 35 PD.HI е погоден за фасадни решенија на ексклузивни објекти.

Карактеристики

Во верзијата Schüco FWS 35 PD.SI (Super Insulation) фасадниот систем со панорама дизајн постига термичка изолација до 0.9 W/m2K. Со тоа, ова решение е соодветно и за пасивна градба.​

Schüco FWS 35 PD.SI – Фасада со тесни видливи широчини за максимална транспарентност, сертифицирана за пасивна градба

Schüco FWS 35 PD.ЅI е фасаден систем со панорама дизајн. Дизајн тип вертикала-хоризонтала со внатрешна и надворешна лицева ширина од 35mm овозможува и висока термичка изолација. Schüco FWS 35 PD.ЅI овозможува транспарентност на фасадниот дизајн со големи застаклени елементи. Достапни се системски длабочини на вертикалите и хоризонталите од 65 до 155 mm. За тешки застаклени елементи, развиени се таканаречените HD профили (Heavy Duty). Schüco FWS 35 PD.ЅI е погоден за фасадни решенија на ексклузивни објекти.

Карактеристики

Со Uf-вредности од 0.9 W/(m²K) оваа серија достигнува ниво на пасивна градба. Достапен е сертификат од PHI Dr. Feist.​

Панорама дизајн во комбинација со максимална флексибилност и транспарентност

Термички изолираниот систем за лизгање Schüco ASE 67 PD (Панорама дизајн) овозможува флексибилни решенија што ги исполнуваат најголемите барања во однос на леснотијата на користење и дизајнот; ја доби наградата за дизајн Red Dot 2019 година.

Опциониот праг на ниво на под гарантира непречена транзиција помеѓу внатре и надвор.

Заедно со скриената надворешна рамка интегрирана во градежната конструкција и тесните профили, разноврсните лизгачки системи обезбедуваат архитектонски дизајн преплавен со светлина што е можно потранспарентно.

Пионерскиот механизам на заклучување овозможува крилјата да се заклучат во отворена положба.

Пуристичкиот дизајн на лизгачкиот систем Panorama Design не само што визуелно ве привлекува, туку и импресионира со неговото извонредно чувство.

Неизолиран лизгачки систем Панорама Дизајн за собни решенија преплавени со светлина

Дури и покреативни високо-транспарентни лизгачки системи со големи формати на отвори и тесни лицеви широчини  може да се реализираат со Schüco ASS 77 PD.NI (Panorama Design Non-Insulated) лизгачки систем за софистицирана архитектура со простории преплавени со светлина.

Основата е надворешна рамка со две шини интегрирана во структурата на зградата, што овозможува широк спектар на типови на отвори.

Неизолираниот лизгачки систем е совршено прилагоден за употреба во топли климатски зони и за ентериери.

Лизгачкиот систем со панорама дизајн со рачка за влечење во висина на отворот ви овозможува да доживеете одлична удобност при работа со секој допир

Лизгачкиот систем Schüco ASS 77 PD.HI (Panorama Design High Insulated) е визуелно привлечен и пријатен за користење со вградена во крилото рачка за влечење. Системот Panorama Design е дополнително развиен и нуди оптимизирана леснотија на употреба во комбинација со атрактивен дизајн на крилото и максимална транспарентност.

Други предности на високо-термички изолираниот лизгачки систем вклучуваат рачни типови на отворање со агол од 90 ° без мотор и со точка на заклучување во двојното крило.

За ова сега е достапен уред за прилагодување за последователно прилагодување на надворешната рамка, при што завртките за прилагодување може да се достигнат преку надворешната рамка во секое време. Ова е голема придобивка за отклоните на таванот, на пример.

Многу разноврсен лизгачки систем „Панорама дизајн“ за исклучително удобни архитектонски решенија преплавени со светлина

Најдобра можна флексибилност: со оптимизирани компоненти на системот, високо-термички изолираниот систем за лизгање Schüco ASS 77 PD.HI (Panorama Design High Insulated) ги проширува можностите за планирање и дизајн на портфолиото Schüco Panorama Design, кое е најдобро за луксузни куќи и големи проекти со високи барања за функционалност и удобност.

Отворен агол од 90 °, кој може да се дизајнира со уште двe подвижни крилја или две фиксни полиња, носи и архитектонска слобода и удобност на корисникот.

Рамната надворешна рамка ги проширува опциите за апликација за лизгачкиот систем, на пр. во реновирање.

Оптимизираниот додаток на фолија и уредот за прилагодување гарантираат прилагодени решенија за инсталација во смисла на проширување на зградата и прицврстување на структурата на зградата.

7 PD.SI (Panorama Design Super Insulated) се базира на профили изработени од пластика зајакната со стаклени влакна и, благодарение на врвниот материјал и технологијата на обложување, нуди извонредно ниво на топлинска изолација.

Системот, заснован на пластика зајакната со стаклени влакна, импресионира со тесни профили на крило и рамка и висока јачина со мала тежина, совршен за спроведување на особено лесни и тенки лизгачки конструкции со максимална продирање на светлината.

Посебна предност за производителот е што не се потребни дополнителни инвестиции во машини, бидејќи пластичните профили засилени со стаклени влакна се испорачуваат веќе обработени и обложени како стандард. Ова го олеснува започнувањето на работата со иновативен материјал со привлечни перспективи.