Лизгачки системи

Schüco ASS 77 PD.SIСписок на производи

Опис
Предности
7 PD.SI (Panorama Design Super Insulated) се базира на профили изработени од пластика зајакната со стаклени влакна и, благодарение на врвниот материјал и технологијата на обложување, нуди извонредно ниво на топлинска изолација.

Системот, заснован на пластика зајакната со стаклени влакна, импресионира со тесни профили на крило и рамка и висока јачина со мала тежина, совршен за спроведување на особено лесни и тенки лизгачки конструкции со максимална продирање на светлината.

Посебна предност за производителот е што не се потребни дополнителни инвестиции во машини, бидејќи пластичните профили засилени со стаклени влакна се испорачуваат веќе обработени и обложени како стандард. Ова го олеснува започнувањето на работата со иновативен материјал со привлечни перспективи.

  • Застаклување од подот до таванот за максимална транспарентност и најголемо можно пробивање на светлина
  • Скриените мотори нудат одлична лесна употреба
  • Брзо, безгласно движење преку контролна табла или копче
  • Интелигентна технологија на сензори и најдобра топлинска изолација за максимална удобност во животот
  • Отпорност на провала до класа RC 2 според ENV 1627
  • Новите документи за планирање го оптимизираат планирањето на производот
  • Пресметувањето на асиметрични единици и модуларни решенија поддржано од софтвер овозможува едноставен, флексибилен дизајн на типовите на отвори
  • Скриен, профилно интегриран погон и систем за заклучување

Техничка информација

Основна системска длабочина во mm
77
Макс. широчина на крилото во mm
3200
Макс. височина на крилото во mm
3500
Макс. тежина на крилото во kg
500
Мин. лицева широчина на профилот
37
Макс. дебелина на стакло/ панел
60
Uw вредност на прозорецот (≥)
0.85 W/(m²·K)
Брошури
Cad- детали
AKS TechDoc
Schüco ASS 77 PD.SI
Download

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ