Универзален неизолиран челичен прозорски систем

Елегантните линии на системот за прозорци од челичен профил Economy® 50 (основна длабочина 50мм) овозможуваат чист, елегантен изглед. Неизолираната серија на профили од челик може да се користи за создавање на прозорци во сите типови на отворање, гарантирајќи максимална флексибилност во архитектонското и дизајнерското планирање.

Многу тесните, но силни челични профили од серијата Economy® 50 може да се користат за да се создадат тенки прозорски конструкции со лесен изглед. Сеопфатната палета на окови ги покрива сите индивидуални побарувања во врска со удобноста и безбедноста.

Schüco AWS 50.NI (Non Insulation) алуминиумски прозорец без изолација со системска длабочина 50 mm нуди различни решенија за голема разновидност на барања без потребата од термичка изолација, на пример решенија за ентериер.

Базиран е на комбинација од функционални својства и слобода на архитектонски дизајн во совршено скроени компоненти, на пример, комбинацијата од тесни видливи ширини со скриени окови за прозорци со отворање навнатре и нанадвор.

Ова ниво на флексибилност на системот овозможува разновидност на употреби како единечен прозорец, лентовиден прозорец или вграден елемент во фасада, како и во комбинација со системите на врати и лизгачки системи Schüco.

Дополнителна придобивка за клиентите и архитектите е што системот за прозорци може да се дизајнира во голем број различни типови на отворање на странична и долна оска, како и комбинација од нив. Достапни се и различни типови на отворање нанадвор: отворање на горна оска, долна оска, странична оска како и двокрил прозорец.

Како дел од платформата на системот Schüco AWS, системот за прозорци нуди широк спектар на профили, вклучувајќи аголни профили, структурални профили, симетрични и асиметрични профили.

Идеално за потопли климатски зони – неизолирани, мултифункционални и ефикасни

Како неизолиран систем за врати, Schüco ADS 65.NI (Non Insulated) е систем за употреба во потоплите климатски зони кога се потребни разновидност, дизајн и ефикасност. Опремен со разни компоненти за безбедност и удобност, алуминиумскиот систем може да се користи и како мултифункционална врата, по избор интегриран во системите за безбедност и автоматизација на зградата.

Како бонус, системот на врати има широк спектар на можни употреби и дизајни, вклучително и опции за внатрешни работи: од врати со отклопно отворање и клатење, врати со обратно отворање и целосно застаклен дизајн. Дизајнерските компоненти како што се стандардните и аголните застаклувања, како и централното застаклување дополнително нудат поголема архитектонска слобода.

Исто така, се обезбедуваат хомогени безбедносни решенија благодарение на компатибилноста со системите Schüco: Schüco ADS 65.NI, со идентични лицеви ширини, може непречено да се комбинира со врати против пожар и чад.

Неизолиран систем за заштита од чад со голема флексибилност

Неизолираниот систем на врати за заштита од чад Schüco FireStop ADS 76.NI SP, со својот иновативен отворен профил со една комора, се заснова на платформата Schüco FireStop, гарантирајќи високо ниво на флексибилност во планирањето и дизајнот.

Со основна длабочина од 76 mm, целосно тестираниот систем за заштита од чад овозможува максимална транспарентност со екстремно тесни лицеви ширини заедно со високо ниво на удобност на корисникот.

Системот, исто така, поставува нови стандарди во однос на ракувањето за време на работата: на пример, оковите на вратите можат да бидат флексибилно и лесно обновени или надградени во секое време, без нарушување на безбедносната функција. Конверзијата од заклучување во една точка во повеќе точки, ретроспективно инсталирање на компоненти отпорни на провалници или други промени во употребата може да се имплементираат брзо и ефикасно благодарение на оптимизираното прицврстување на приклучоците во рамката на профилот.

Користените компоненти на фитинзи може да се инсталираат скоро целосно без алат и машинска обработка, овозможувајќи ефикасна и сигурна изработка и инсталација. Заедно со високото ниво на претходна изработка на конструкциите на вратите, ова овозможува да се постигнат значителни придобивки во однос на трошоците и максималната флексибилност за време на работата.

Schüco ADS 65.NI FR 30 за 30-минутна издржливост на оган

Неизолираната конструкција за врати и ѕидови Schüco ADS 65.NI FR 30 ги исполнува сите барања за класа на отпорност на пожар E30 и EW30.

Основата на системот за противпожарни врати и ѕидови, Schüco ADS 65.NI FR 30 се високо стабилни, неизолирани алуминиумски профили со конструктивна длабочина од 65 mm. Системот совршено ги комбинира барањата за заштита од пожар и чад со мултифункционални својства: Звучна изолација до 36 dB, антипаник функција и класа на заштита од грабежи до RC 2. Ова системско решение не бара изолатори за заштита од пожар за конструкции на врати или фиксирано застаклување.

Schüco ADS 65.NI SP (non insulated smoke control) за врати заштитени од чад

Schüco ADS 65.NI SP е тестиран за врати со единечни и двојни крилја во согласност со 1634-3. Неизолираниот систем за заштита од чад обезбедува специјални варијабилни решенија за внатрешна употреба за конструкции на ѕидови и врати, вклучувајќи мултифункционални врати. Основата на системот за заштита од чад Schüco ADS 65.NI SP се високо стабилни, неизолирани алуминиумски профили со конструктивна длабочина од 65 mm. Системот совршено ги комбинира барањата за заштита од чад со мултифункционални својства: изолација од звук, антипаника, контрола на пристап и класа за заштита од провала до RC 2.

Неизолиран алуминиумски систем на врати за економични решенија во ентериерни решенија

Со тесни ширини на лицето и екстремно мала основна длабочина од 50 mm, неизолираниот алуминиумски систем на врати Schüco ADS 50.NI (Not Insulated) е дизајниран особено за употреба во ентериери. Благодарение на неговата стабилна конструкција елементи со височина од под до таван можат сигурно да се спроведат, гарантирајќи различни можни употреби од конструкции на врати и преградни sидови, до ветробрани и зони за прием.

Друга придобивка на овој испробан систем на врати е тоа што е целосно компатибилен со неизолираните алуминиумски системи на прозорци Schüco.