Сигурносни системи, Системи за врати

Schüco Firestop ADS 76.NI SPСписок на производи

Опис
Предности

Неизолиран систем за заштита од чад со голема флексибилност

Неизолираниот систем на врати за заштита од чад Schüco FireStop ADS 76.NI SP, со својот иновативен отворен профил со една комора, се заснова на платформата Schüco FireStop, гарантирајќи високо ниво на флексибилност во планирањето и дизајнот.

Со основна длабочина од 76 mm, целосно тестираниот систем за заштита од чад овозможува максимална транспарентност со екстремно тесни лицеви ширини заедно со високо ниво на удобност на корисникот.

Системот, исто така, поставува нови стандарди во однос на ракувањето за време на работата: на пример, оковите на вратите можат да бидат флексибилно и лесно обновени или надградени во секое време, без нарушување на безбедносната функција. Конверзијата од заклучување во една точка во повеќе точки, ретроспективно инсталирање на компоненти отпорни на провалници или други промени во употребата може да се имплементираат брзо и ефикасно благодарение на оптимизираното прицврстување на приклучоците во рамката на профилот.

Користените компоненти на фитинзи може да се инсталираат скоро целосно без алат и машинска обработка, овозможувајќи ефикасна и сигурна изработка и инсталација. Заедно со високото ниво на претходна изработка на конструкциите на вратите, ова овозможува да се постигнат значителни придобивки во однос на трошоците и максималната флексибилност за време на работата.

  • Не е потребна комплексна обработка за инсталација на окови
  • Сеопфатен систем за инсталирање на окови речиси без алат
  • Слободниот избор од најефикасни типови на изработка обезбедува привлечни придобивки: можни се конструкции на рамки или конструкции на Т-пречки, во зависност од барањата
  • Брза, ефикасна инсталација и отстранување на алуминиумски и нерѓосувачки челични шарки со зголемен пренос на товар
  • Ретроспективна инсталација или отстранување на компонентите на оковот: на пр. инсталација на електрични уреди, дури и кога веќе е во употреба

Техничка информација

Основна системска длабочина во mm
76
Мин. лицева широчина во mm
127
Макс. височина на крилото во mm
3284
Макс. широчина на крилото во mm
3390
Макс. дебелина на стакло/панел во mm
26
Заштита од чад
S200
Макс. звучна изолација Rwp
49 dB(A)
Cad- детали
AKS TechDoc

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ