Во наклонето застаклување, заварените челични конструкции ја покажуваат својата вистинска јачина. Така, дури и големи покривни застаклувања можат да се спроведат со елегантни профили. Принципот на заптивка TVS е оптимизиран за специфичната примена во застаклување на покриви, но исто така може лесно да се комбинира со VISS вертикалните фасади. На тој начин, товарот од покривот може да се предаде на вертикалната конструкција.

Покривен прозорец со голема површина – енергетска ефикасност и флексибилност на дизајнот

Добрата основна изолација, сигурното заптивање и атрактивниот дизајн му овозможуваат на покривниот прозорец Schüco AWS 57 RO сеопфатна предност.

Интеграцијата во автоматизацијата на зградата е тестирана, докажана е безбедноста на системот во софистицирани покривни застаклувања со класичните фасади на Schüco , додадените конструкции на Schüco или во комбинација со зимни градини Schüco.

Во зависност од варијантата на дизајнот, можни се различни опции за застаклување, на пример, специјални изолирани стакла, стакла за чекорење, а исто така и заштита од сонце инсталирана меѓу стаклата.

Ве молиме, прашајте нè за големи димензии, во зависност од товарот, можни се специјални изданија!

Со Janisol Artе 66 , Jansen го проширува семејството на системот Janisol Arte со привлечно решение за отворање на прозорец. Зголемувањето на основната длабочина на конструкцијата на 66мм овозможува поголеми конструктивни вредности, лесна инсталација на трослојно изолационо стакло и поголеми вредности на звучна изолација. И сето ова со истовремена употреба на скриени окови.

Прозорецот и фиксното застаклување Janisol Artе 66 комбинира решенија за сите барања во еден систем и претставува основа за широк спектар на апликации во обвивката на зградата. Функционалните предности се комбинираат со архитектонски и дизајнерски аспекти. Компатибилните компоненти комбинираат предности како што се висока топлинска изолација, тесни лицеви ширини и прикриени окови за прозорци што се отвораат навнатре. Во зависност од архитектонските барања, системот за прозорци може да биде во различен дизајн. Покрај тоа, системот може да се користи за широк спектар на варијанти на отворање навнатре.

Janisol Arte 66 нуди енергетски оптимизирана термичка изолација со Uf вредност ≥ 1.8 W/(m²K) со лицева ширина од 54 mm и вкупна ширина од само 76 mm. Има високо-статичен изолатор PUR зајакнат со стаклени влакна и може да биде опремен со дополнителна изолација во рамка или стакло.

Системот се одликува со својот филигрански изглед, широките можност на профилот и застаклувањето, што овозможува индивидуален и флексибилен дизајн. Скриените окови овозможуваат постојан дизајн и јасни линии.

Обработка: Користењето на ново развиеното суво застаклување ја олеснува монтажата на стаклото, како и системски интегрираниот Euronute за оков. Користењето на облока од зинк или железо (ZF 100) го оптимизира заварувањето.

Елегантен челичен прозорски систем со проширена палета на материјали – за реновирања кои се верни на оригиналниот стил и модерни станбени проекти

Janisol Arte 2.0 челичниот систем е специјално развиен за реновирање на застаклувања во согласност со упатствата за задржување на вредноста на имотот. Благодарение на проширената палета на материјали, сега има и профилни верзии достапни во нерѓосувачки  и некородирачки челик. Со широк спектар на типови на отворање на прозорците навнатре и нанадвор, системот со тенок профил им овозможува на старите прозорци да бидат скоро совршено реконструирани – со одлична топлинска изолација и стабилност, како и тесни лицеви широчини и најголема можна димензија на стакло. Атрактивни решенија за прозорци, кои исто така се идеално прилагодени за употреба во модерни станбени згради.

Обемните тестови на системот, кои ги земаат предвид сите барања во однос на статиката, физиката на зградата, безбедноста и сигурноста, овозможуваат сигурно планирање, производство и монтажа.

PVC-U системот Schüco CT 70 AS е заснован на 5-коморна технологија. Одлични термоизолациски својства и тесни лицеви широчини во три различни контури на крилото се карактеристики со кои се одликува овој систем.

Schüco CT 70 AS прозорските системи се соодветни за висока разновидност на употреба во новоградби, но и во проекти за реновирање. Големиот опсег на аксесоари овозможува високо ниво на системска сигурност.

Двете нивоа на дренаж гарантираат оптимална заштита од ветер, дожд и врева.

Сребрено-сиви заптивки на белите профили за максимална дискретност

Белите Schüco CT 70 PVC-U профили се достапни со модерни, сребрено-сиви заптивки за дискретна појава. Фолираните профили се опремени со црни заптивки.

Профилите може да бидат фолирани еднобојно или во дрвен декор, или со Schüco AutomotiveFinish и Schüco TopAlu.

Заедно со енергетската ефикасност, непречената интеграција на формата и функцијата во денешно време е основно барање при креирање на современи обвивки на зградата. Со прозорецот Schüco AWS 75 PD.SI (Panorama Design Super Insulation ), Schüco сега нуди прозорец што совршено ги исполнува овие архитектонски барања, со минимална внатрешна и надворешна лицева широчина и одлична топлинска изолација.

Елементите на системот кои се совршено прилагодени еден на друг, служат како основа за ова. Тоа вклучува изглед на вградено крило одвнатре, минимална видливост на заптивките, максимална транспарентност со најтесната внатрешна и надворешна лицева широчина, како и изедначени широчини на профилот на фиксното поле и крилото за унифициран изглед на рамката. Скриена дренажа и чист дизајнот благодарение на тесните радијални профили го комплетираат пионерскиот дизајн на прозорскиот систем.

Интеграцијата на високотермички изолираната единица за отворање во системот за фасади Schüco FWS 35 PD, како и комбинацијата со тесното, нетранспарентно вентилационо крило Schüco AWS 75 PD VV.SI (Ventilation Vent Super Insulation), на пример, обезбедуваат совршено прилагоденo архитектонско решение. 

Schüco Window AWS 70 FR 30 прозорец за заштита од пожар со странично отворање за 30 минутна издржливост на оган

Системот за прозорци со заштита од пожар со системска длабочина 70 mm комбинира висока функционалност со убедлив дизајн.

Прозорците со класа на отпорност на пожар EI30 / EW30 во согласност со EN 1364/1634 со механичко самозаклучување во случај на пожар ги поминаа сите потребни тестови.

Schüco Windows AWS 70 FR 30 обезбедува високоефикасна топлинска изолација, водоотпорност и звучна изолација.

Архитектонски привлечните опции за дизајн отвораат опции за реализација како единечен прозорец или вграден елемент во фасади за заштита од пожар Schüco FW 50+ BF и FW 60+ BF.

Како дел од  Schüco AWS системската платформа, Schüco AWS 70.HI (High Insulation) нуди атрактивен распон на решенија со извонредна термичка изолација во 70 mm системска длабочина.

Тој се заснова на функционалните и дизајнерските својства на алуминиумскиот систем: придобивките како што се тесните лицеви ширини и скриените окови се комбинираат во совршено интегрирани компоненти за прозорци со отворање навнатре и нанадвор.

Високото ниво на флексибилност на системот овозможува најразлични намени како единечен прозорец, лентовиден прозорец или вграден елемент во фасада, како и во комбинација со системите за врати Schüco.

Дополнителна придобивка за клиентите и архитектите е што системот за прозорци може да се дизајнира во голем број различни типови на отворање на странична и долна оска, како и комбинација од нив.

Системот за прозорци нуди широк спектар на профили, вклучувајќи аголни профили, структурални профили, симетрични и асиметрични профили, како и голем број варијации на дизајн и дополнителни опции за комбинации со заштита од сонце или системи за вентилација.

Schüco AWS 70.HI поставува стандарди од гледна точка на флексибилност на планирање и нуди атрактивно прозорско решение за модерни, енергетски ефикасни обвивки на зградата..

  • Со извонредни вредности на термичка изолација и елегантен дизајн без видливи контури на крилото, Schüco AWS 70 BS.HI (Block System High Insulation) ги задоволува највисоките енергетско ефикасни и архитектонски барања со можно највисока транспарентност.
  • Како непроѕирно отклопно крило со вентилациска функција,  достапен е прозорски систем Schüco AWS 70 VV.HI (Ventilation Vent High Insulation) со различни широчини – со одлична издржливост на временски услови и звучна изолација дури и во екстремни услови, благодарение на изолациска лента.
  • Со засечените надворешни контури Schüco AWS 70 RL.HI (Residential Line High Insulation) најдобро одговара за проекти за реновирање или за визуелен акцент.
  • Schüco AWS 70 WF.HI (Window Façade High Insulation е алуминиумски фасаден прозорец кој ги задоволува највисоките барања за енергетска ефикасност и архитектура, благодарение на исклучителна термичка изолација и многу тесни видливи ширини на профилот.
  • Schüco AWS 70 ST.HI (Steel Contour High Insulation) серијата е дизајнирана со аглести надворешни контури со изглед на прозорци од стар челик.

Додатна конструкција AOC 60 на дрвена подконструкција (TI) со најдобри изолациски вредности и наједноставна обработка

Додатната конструкција AOC 60 на дрвена подконструкција (TI) ја комбинира оваа енергетски ефикасна конструкција со ефикасно производство и склопување.

Вертикални фасади и покривни застаклувања со наклон на покривот до 7° можат да бидат изведени.

Компонентите за запечатување без примена на заптивната смеса се користат во преклопот на вертикалата и хоризонталата за ефикасна и безбедна монтажа. ​

Додатна конструкција AOC 60 на челична подконструкција (ST) со најдобрa термичка изолација и со наједноставна обработка

Додатната конструкција AOC 60 на челик (ST) ја комбинира оваа енергетски ефикасна конструкција со ефикасно производство и склопување.

Вертикални фасади и покривни застаклувања со наклон на покривот до 7° можат да бидат изведени.

Компонентите за запечатување без примена на заптивната смеса се користат во преклопот на вертикалата и хоризонталата за ефикасна и безбедна монтажа. ​

Технологијата со завртки на челичната подструктура обезбедува пократко време за производство во споредба со заварувањето.​