Прозорски системи, Сигурносни системи

Schüco AWS 70 FR 30Список на производи

Опис
Предности

Schüco Window AWS 70 FR 30 прозорец за заштита од пожар со странично отворање за 30 минутна издржливост на оган

Системот за прозорци со заштита од пожар со системска длабочина 70 mm комбинира висока функционалност со убедлив дизајн.

Прозорците со класа на отпорност на пожар EI30 / EW30 во согласност со EN 1364/1634 со механичко самозаклучување во случај на пожар ги поминаа сите потребни тестови.

Schüco Windows AWS 70 FR 30 обезбедува високоефикасна топлинска изолација, водоотпорност и звучна изолација.

Архитектонски привлечните опции за дизајн отвораат опции за реализација како единечен прозорец или вграден елемент во фасади за заштита од пожар Schüco FW 50+ BF и FW 60+ BF.

Алуминиумска заштита од пожар со EI30 / E30 во согласност со EN 1364/1634

Варијанта на системот со длабочина од 70 mm

Големини на крилјата до 1300 mm x 1900 mm

Механичко самозаклучување во случај на пожар

Скриени окови засновани на Schüco AvanTec

Се користи како единечен прозорец или интегриран во фасади за заштита од пожар

 


Техничка информација

Основна системска длабочина во mm
70
Макс. широчина на крилото во mm
1300
Макс. височина на крилото во mm
1900
Макс. звучна изолација Rwp
45 dB(A)
Заштита од провала
До RC3
Издржливост на ветер
Класа C5/B5
CE маркер
Да
Брошури
Cad- детали
AKS TechDoc
Противопожарни-и-димоотводни-системи-Schüco-и-Jansen
Download

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ