Прозорски системи

Schüco CT 70 ASСписок на производи

Опис
Предности

PVC-U системот Schüco CT 70 AS е заснован на 5-коморна технологија. Одлични термоизолациски својства и тесни лицеви широчини во три различни контури на крилото се карактеристики со кои се одликува овој систем.

Schüco CT 70 AS прозорските системи се соодветни за висока разновидност на употреба во новоградби, но и во проекти за реновирање. Големиот опсег на аксесоари овозможува високо ниво на системска сигурност.

Двете нивоа на дренаж гарантираат оптимална заштита од ветер, дожд и врева.

Сребрено-сиви заптивки на белите профили за максимална дискретност

Белите Schüco CT 70 PVC-U профили се достапни со модерни, сребрено-сиви заптивки за дискретна појава. Фолираните профили се опремени со црни заптивки.

Профилите може да бидат фолирани еднобојно или во дрвен декор, или со Schüco AutomotiveFinish и Schüco TopAlu.

  • Запривките од EPDM гума се машински произведени во фабриката
  • Зависно од конструктивните потреби, различни профили за појачување во профилите на рамката и крилото обезбедуваат цврстина и трајност на системот
  • Специјални отвори за штрафење на аголот на крилото
  • Профилите на крилото се достапни во различни контури (Classic, Rondo, Cava и Accent)
  • Заптивките се фабрички произведени и со еднакви пресеци за застаклувањето и надворешниот дихтунг.

Техничка информација

Основна системска длабочина во mm
70
Мин. лицева широчина во mm
120
Uf вредност на рамката (≥)
1.2 W/(m²·K)
Макс. дебелина на стакло/панел во mm
40
Макс. широчина на крилото во mm
1500
Макс. височина на крилото во mm
2600
Макс. звучна изолација Rwp
46 dB(A)
Непропустливост на воздух
Класа 4
Непропустливост на вода
Класа 9A
Заштита од провала
До RC2
Издржливост на ветер
До C5/B5
CE маркер
Да
Брошури
Cad- детали
AKS TechDoc
Schüco Window System CT 70 AS
Download

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ