Schüco Window AWS 70 FR 30 прозорец за заштита од пожар со странично отворање за 30 минутна издржливост на оган

Системот за прозорци со заштита од пожар со системска длабочина 70 mm комбинира висока функционалност со убедлив дизајн.

Прозорците со класа на отпорност на пожар EI30 / EW30 во согласност со EN 1364/1634 со механичко самозаклучување во случај на пожар ги поминаа сите потребни тестови.

Schüco Windows AWS 70 FR 30 обезбедува високоефикасна топлинска изолација, водоотпорност и звучна изолација.

Архитектонски привлечните опции за дизајн отвораат опции за реализација како единечен прозорец или вграден елемент во фасади за заштита од пожар Schüco FW 50+ BF и FW 60+ BF.

Мулти-функционални апликации за заштита од пожар и чад за 60 минути отпорност на пожар

Докажаниот систем за врати Schüco ADS 80 FR 60 (Fire Resistant) со основна длабочина од 80 mm се базира на високо стабилни шупливи профили со 5 комори. Погоден е за употреба како елемент за врата или ѕид за заштита од пожар во класа на отпорност на пожар EI60 (T60, F60)

За дополнителни барања во однос на безбедноста на зградата и автоматизацијата, високо стабилните алуминиумски системи за заштита од пожар и чад може да се надградат до мулти-функционални врати. Опсегот на апликации опфаќа сè, од заштита од провала и паник функција до оптимизирано намалување на звукот и контрола на пристапот.

Доказите за издржливоста и стабилноста на системот при секојдневна употреба се дадени со сертификати за отпорност на повторено отворање и затворање во согласност со EN 12400 класа 8 со 1 милион циклуси и највисока класа 4 при тестирање на вандализам во согласност со EN 1192.

Вратите и фиксното застаклување се одобрени и сертифицирани за употреба во затворени простории и на отворено во согласност со стандардите DIN и EN.

Конструкции за врати и ѕидови за мулти-функционална употреба за заштита од пожар и чад 

Докажаниот систем на врати Schüco ADS 80 FR 30 (Fire Resistant) со основна длабочина од 80 mm, кој се базира на високо стабилните шупливи профили со 5 комори, има импресивна разноврсност во однос на примената, функцијата и дизајнот.

За дополнителни барања за безбедност на градбата и автоматизацијата, високо стабилните алуминиумски системи за апликации за заштита од пожар и чад може да се надградат до мулти-функционални врати. Опсегот на апликации опфаќа сè, од заштита од провала и паник функција до оптимизирано намалување на звукот и безбедносно вчитување на бариера надвор и внатре преку контроли за пристап, со интегрирани компоненти за евакуација од системот за контрола на врати Schüco.

Целосно застаклени решенија од подот до таванот и врати со обратно отворање обезбедуваат зголемена слобода на архитектонскиот дизајн.

Доказите за издржливоста и стабилноста на системот при секојдневна употреба се дадени со сертификати за отпорност на повторено отворање и затворање во согласност со EN 12400 класа 8 со 1 милион циклуси и највисока класа 4 при тестирање на вандализам во согласност со EN 1192.

Вратите и фиксното застаклување се одобрени и сертифицирани за употреба во затворени простории и на отворено во согласност со стандардите DIN и EN.

Одличен дизајн во комбинација со докажана заштита од пожар за 30 минути отпорност на пожар

Schüco FireStop ADS 90 FR 30 противпожарната врата е дел од  Schüco FireStop системската платформа и нуди атрактивен опсег од противпожарни врати и ѕидови, тестирани во согласност со  EN 1634/EN 1364 и DIN 4102 за 30-минутна отпорност на оган.

Термички прекинатата отпорна на пожар конструкција со основна длабочина од 90 mm се одликува со својата единствена елеганција: екстремно тесните ширини на профилот овозможуваат најголема можна транспарентност, додека интегрираните затворачи и скриените шарки на вратите оставаат впечаток со нивниот минималистички дизајн. Разновидните опции за дизајн, исто така, овозможуваат употреба на стаклени или панелни полнежи.

Останатите предности на системот за врати вклучуваат висока флексибилност и ефикасност во однос на дизајнот, изработката и инсталацијата: окови и брави можат лесно да се вметнат во алуминиумскиот систем, на пример, без потреба од претходна обработка туку само покриени со едноставен украсен профил. Отворената геометрија на профилот, исто така, овозможува последователни промени во примената додека зградата е во употреба, истовремено задржувајќи го своето одобрување за заштита од пожар. Интер-компатибилниот систем може да се надогради брзо и економично со дополнителни електрични компоненти и функционално да се подобри на различни начини.

Пионерскиот алуминиумски систем на врати им нуди на проектантите, архитектите и производителите нова флексибилност кога станува збор за сигурно придржување кон градежните прописи – со низа дизајни за да се исполнат највисоките барања.

Стаклата Schüco Protect во комбинација со системите за безбедносен профил Schüco гарантираат висока безбедност. Schüco Protect стаклата се тестирани со Schüco систем издржлив на куршум. Schüco станката и системите оформуваат функционално сигурно решение до класа на заштита RC 4. Schüco Protect стаклата нудат оптимална комбинација од дебелина и конструкција на стакло за највисока ефективност против провала и вандализам. Мултифункционалните карактеристики за заштита од сонце и топлина може да бидат комбинирани специјално за проект со заштита од куршум и провала. Достапни се стаклата Optifloat basic (F)  или Optiwhite (O) со минимално влијание на боите според потребите на проектот. Сите стакла можат да се интегрираат во алармни системи преку мониторинг на кршење на стакло.

Еден систем за многу употреби

Со основна длабочина од 70 mm, серијата за врати и фиксно застаклување Janisol C4 EI60 нуди безбедносни карактеристики на системот за противпожарна заштита за најсилните барања во комбинација со софистициран, тенок дизајн.

Овие иновативни противпожарни врати ги подобруваат барањата поврзани со безбедноста и обезбедуваат лесна инсталација со кабелските канали испорачани стандардно во профилот Janisol C4.