Сигурносни системи, Системи за врати

Schüco Firestop ADS 80 FR 30Список на производи

Опис
Предности

Конструкции за врати и ѕидови за мулти-функционална употреба за заштита од пожар и чад 

Докажаниот систем на врати Schüco ADS 80 FR 30 (Fire Resistant) со основна длабочина од 80 mm, кој се базира на високо стабилните шупливи профили со 5 комори, има импресивна разноврсност во однос на примената, функцијата и дизајнот.

За дополнителни барања за безбедност на градбата и автоматизацијата, високо стабилните алуминиумски системи за апликации за заштита од пожар и чад може да се надградат до мулти-функционални врати. Опсегот на апликации опфаќа сè, од заштита од провала и паник функција до оптимизирано намалување на звукот и безбедносно вчитување на бариера надвор и внатре преку контроли за пристап, со интегрирани компоненти за евакуација од системот за контрола на врати Schüco.

Целосно застаклени решенија од подот до таванот и врати со обратно отворање обезбедуваат зголемена слобода на архитектонскиот дизајн.

Доказите за издржливоста и стабилноста на системот при секојдневна употреба се дадени со сертификати за отпорност на повторено отворање и затворање во согласност со EN 12400 класа 8 со 1 милион циклуси и највисока класа 4 при тестирање на вандализам во согласност со EN 1192.

Вратите и фиксното застаклување се одобрени и сертифицирани за употреба во затворени простории и на отворено во согласност со стандардите DIN и EN.

  • Тестирано во согласност со DIN 4102 и EN 1634 / EN 1364
  • Врати со СЕ – маркер сертифицирани за надворешна употреба во согласност со EN 16034 / EN 14351-1
  • Механичка јачина во согласност со EN 1192, класа 4, со најголема заштита од вандализам и честа прекумерна употреба на сила
  • Одобрено за безбедносна бариера со F30 застаклување
  • Врата со обратно отворање за внатрешен пожар и дим како и врати со зголемен степен на користење
  • Употреба на целосно интегрирани компоненти од системите за контрола на достап Schüco Door Control System
  • Заштита од провала согласно DIN EN 1627 со или без паник функција

Техничка информација

Основна системска длабочина во mm
80
Мин. лицева широчина во mm
137
Макс. височина на крилото во mm
3047
Макс. широчина на крилото во mm
2938
Макс. дебелина на стакло/панел во mm
42
Заштита од пожар
F30, T30, G30, EI30
Заштита од чад
SA, S200
Непропустливост на воздух
Класа 4
Непропустливост на вода
Класа 9A
Издржливост на ветер
A3, B2
Заштита од провала
До RC3
Макс. звучна изолација Rwp
45 dB(A)
Брошури
Cad- детали
AKS TechDoc
Mechanical Safety with Schüco Aluminium Systems
Download

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ