Лизгачки системи, Системи за врати, Фасадни системи

Schüco Protect – Безбедносно стаклоСписок на производи

Опис
Предности

Стаклата Schüco Protect во комбинација со системите за безбедносен профил Schüco гарантираат висока безбедност. Schüco Protect стаклата се тестирани со Schüco систем издржлив на куршум. Schüco станката и системите оформуваат функционално сигурно решение до класа на заштита RC 4. Schüco Protect стаклата нудат оптимална комбинација од дебелина и конструкција на стакло за највисока ефективност против провала и вандализам. Мултифункционалните карактеристики за заштита од сонце и топлина може да бидат комбинирани специјално за проект со заштита од куршум и провала. Достапни се стаклата Optifloat basic (F)  или Optiwhite (O) со минимално влијание на боите според потребите на проектот. Сите стакла можат да се интегрираат во алармни системи преку мониторинг на кршење на стакло.

  • Тестирана заштита – класа на издржливост на експлозија до EPR 1
  • Добра прегледност и транспарентност
  • Застаклувањето може да биде реализирано како единечно, двослојно и трослојно
  • Возможна комбинација со стакла заштитени против провала, куршуми или експлозиви
  • Максимален степен на ефикасност против провала и вандализам
  • Софистицирана естетика и високи функционалност
  • Возможна употреба како стакло заштитено од пожар Schüco Flam
  • Контрола на чад тестирана во согласност со EN 1634-3 (Sm)
  • Евакуациона врата во согласност со EN 1125 / EN 179
  • Класа на заштита од провала до RC (WK)  3

Техничка информација

Заштита од дим
SA, S200
Непропустливост на воздух
Class 4
Непропустливост на вода
Class 7A
Издржливост на ветер
Class C5
Заштита од провала
RC 3
Максимална звучна изолација Rw p
43 dB(A)
Брошури
Cad- детали
AKS TechDoc
Architects Brochures
Download

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ