Базиран на Schüco LivIng системските димензии, користејќки технологија со алуминиумски профил  Schüco LivIng Alu Inside е профил без додатоци од челик со максимална техничка изолација и економичност, како и флексибилност во производство и монтажа.

Schüco LivIng Alu Inside е базиран на патентирана технологија со алуминиумски профил, каде што алуминиумскиот профил е директно екструдиран и интегриран во PVC-U профилот. Тие формираат целосна конструкција со ниво на стабилност кое им соперничи на профилите појачани со челик. Со овој високо термоизолиран PVC-U систем, прозорците без челично појачување се соодветни за пасивна градба и можат ефективно и економично да бидат произведувани на индустриално ниво.

Благодарение на 7-коморната конструкција на профилот, таргетираното позиционирање на алуминиумски шарки, Schüco LivIng Alu Inside has нема термални мостови. Овде, материјалот во профилниот систем – висококвалитетена алуминиумска легура – е посебна предност поради тоа што рефлектира приближно 90% од термалната радијација поради полираната површина. Оптималната поделба на коморите и големите изолациони зони во кои се сместени изолациските блокови, овозможуваат високи термички параметри.

Schüco LivIng – новата генерација на PVC-U врати

Близначен систем = Еден систем со две верзии (AS/MD)

Schüco LivIng PVC-U е иновативен 7-коморен систем, кој може да биде конструиран како близначен систем како со надворешна, така и со централна заптивка. Заедно со централната заптивка, системот достига ниво на пасивна куќа во согласност со Ift Rosenheim. Како систем со надворешна заптивка, се постигаат одлични термоизолациски својства, како и тесни лицеви ширини.

Првата заварувачка заптивка е интегрирана во системот на прозорци Schüco LivIng. Користењето на еластичен, заварен материјал го зголемува ефектот на запечатување во аголната област на елементот, истовремено овозможувајќи затворен, визуелно привлечен аголен дизајн. Издржливиот, еколошки материјал држи цврсто запечатување во текот на целиот свој век на траење.

Белите профили се снабдени со модерни, сребрено-сиви заптивки, фолираните профили се достапни со црни заптивки.

Профилите може да бидат фолирани еднобојно или со дрвен декор, како и со Schüco AutomotiveFinish и Schüco TopAlu.

PVC-U системот Schüco CT 70 AS е заснован на 5-коморна технологија. Одлични термоизолациски својства и тесни лицеви широчини во три различни контури на крилото се карактеристики со кои се одликува овој систем.

Schüco CT 70 AS прозорските системи се соодветни за висока разновидност на употреба во новоградби, но и во проекти за реновирање. Големиот опсег на аксесоари овозможува високо ниво на системска сигурност.

Двете нивоа на дренаж гарантираат оптимална заштита од ветер, дожд и врева.

Сребрено-сиви заптивки на белите профили за максимална дискретност

Белите Schüco CT 70 PVC-U профили се достапни со модерни, сребрено-сиви заптивки за дискретна појава. Фолираните профили се опремени со црни заптивки.

Профилите може да бидат фолирани еднобојно или во дрвен декор, или со Schüco AutomotiveFinish и Schüco TopAlu.

Schüco LivIng – Новата генерација пионерски врати од PVC-U 

Близначен систем = Еден систем со две верзии (AS/MD)

Системот Schüco LivIng PVC-U е иновативен систем со 7 комори што може да се конструира како двоен систем и со надворешна и со централна заптивка. Со централната заптивка, системот постигнува стандард за пасивна градба во согласност со ift Rosenheim. Како систем со странична заптивка, исто така се постигнуваат одлични својства на топлинска изолација и тесни видливи широчини.

Бели профили се испорачуваат со модерни, сребрено-сиви дихтунзи, фолирани профили се достапни со црни дихтунзи.

Профилите можат да бидат обоени со голем избор на еднобојни и дрвени украсни фолии, Schüco AutomotiveFinish и Schüco TopAlu

Schüco LivIng PVC-U системот за врати може да се користи со регуларна или специјална исполна на крилото.

PVC-U системот Schüco CT 70 AS со заптивка со отвор се заснова на технологија со 5 комори. Одличните карактеристики на топлинска изолација и тесните лицеви широчини во три различни контури на крилото се карактеристики на овој систем. Двете нивоа на дренажа гарантираат оптимална заштита против ветерот, дождот и бучавата

Системите на вратите Schüco CT 70 AS се погодни за широк спектар на употреба како за новоградби така и за реновирање. Големиот опсег на аксесоари обезбедува високо ниво на безбедност на системот.

Иновативен систем за подигнување и лизгање – највисоки барања во комбинација со економично производство

Новиот систем за подигнување и лизгање од Schüco комбинира максимална ефикасност на изработка и инсталација со највисоки стандарди на удобност и дизајн.

Иновативниот систем за подигање и лизгање Schüco LivIngSlide е дизајниран врз основа на димензиите на системот Schüco LivIng, и основната длабочина на профилот на крилото е 82 mm. Оваа компатибилност на системите нуди пристап до широк спектар на додатоци за профили, како што се додатоците за застаклување. Унифицираните димензии на системот обезбедуваат едноставно и флексибилно планирање, како и спроведување на опциите за монтажа. Значителното намалување на бројот на делови ги минимизира работата и трошоците потребни за складирање.

Новиот систем за подигнување и лизгање нуди и низа градежни придобивки, на пример, челичните појачувања во профилот на крилото како затворени правоаголни цевки. Ова значително ја зголемува стабилноста на дизајнот и дозволува да се изградат големи елементи со тежина на крилото до 400 кг.

Посебен белег на Schüco LivIngSlide: фабрички валани, заварливи EPDM застаклувачки дихтунзи во рамката на крилото. Тие обезбедуваат меки внатрешни агли дури и по процесот на заварување и со тоа оптимална временска цврстина во оваа област. Континуираното запечатување на неколку нивоа помеѓу крилото и рамката, исто така, сигурно ги спречува провевот и насобирањето на кондензација. Се користи потпора за валјаци за да се обезбеди безбедно центрирање и фиксирање.

Друга предност на новиот систем за подигнување и лизгање е неговиот атрактивен изглед. Со рамниот дизајн се избегнуваат типичните процепи во фиксното поле и се создава модерен, рационализиран изглед, кој исто така е лесен за чистење. Тесниот централен профил гарантира максимална пенетрација на светлината. Schüco LivIngSlide нуди широк спектар на опции за дизајн благодарение на неговото обработување во опсегот на бои Schüco.