Системи за врати

Schüco CT 70Список на производи

Опис
Предности

PVC-U системот Schüco CT 70 AS со заптивка со отвор се заснова на технологија со 5 комори. Одличните карактеристики на топлинска изолација и тесните лицеви широчини во три различни контури на крилото се карактеристики на овој систем. Двете нивоа на дренажа гарантираат оптимална заштита против ветерот, дождот и бучавата

Системите на вратите Schüco CT 70 AS се погодни за широк спектар на употреба како за новоградби така и за реновирање. Големиот опсег на аксесоари обезбедува високо ниво на безбедност на системот.

  • Праг за лесен достап
  • Впечатливи контури со концизна мека форма и надворешни заоблени линии
  • Сребрено-бели заптивки на белите профили за дискретен изглед
  • Во зависност од структурните барања, различните појачувачки профили во надворешните рамки и профилите на крилјата обезбедуваат прозорците да бидат многу цврсти и издржливи
  • Профилите може да бидат обработени со голем избор на еднобојни фолии и имитација на дрво, како и специјалните Schüco AutomotiveFinish and Schüco TopAlu

Техничка информација

Основна системска длабочина во mm
70
Uf вредност на рамката (≥)
1.4 W/(m²·K)
Макс. височина на крилото во mm
2300
Макс. широчина на крилото во mm
1100
Макс. дебелина на стакло/панел во mm
40
Област на употреба
Станбени проекти
Површинска обработка
Декоративни фолии, TopAlu, AutomotiveFinish
Непропустливост на воздух
Класа 2
Непропустливост на вода
Класа 5A
Издржливост на ветер
Класа C2 / B2
Заштита од провала
До RC2
Cad- детали
AKS TechDoc

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ