Лизгачки системи

Schüco LivIngSlideСписок на производи

Опис
Предности

Иновативен систем за подигнување и лизгање – највисоки барања во комбинација со економично производство

Новиот систем за подигнување и лизгање од Schüco комбинира максимална ефикасност на изработка и инсталација со највисоки стандарди на удобност и дизајн.

Иновативниот систем за подигање и лизгање Schüco LivIngSlide е дизајниран врз основа на димензиите на системот Schüco LivIng, и основната длабочина на профилот на крилото е 82 mm. Оваа компатибилност на системите нуди пристап до широк спектар на додатоци за профили, како што се додатоците за застаклување. Унифицираните димензии на системот обезбедуваат едноставно и флексибилно планирање, како и спроведување на опциите за монтажа. Значителното намалување на бројот на делови ги минимизира работата и трошоците потребни за складирање.

Новиот систем за подигнување и лизгање нуди и низа градежни придобивки, на пример, челичните појачувања во профилот на крилото како затворени правоаголни цевки. Ова значително ја зголемува стабилноста на дизајнот и дозволува да се изградат големи елементи со тежина на крилото до 400 кг.

Посебен белег на Schüco LivIngSlide: фабрички валани, заварливи EPDM застаклувачки дихтунзи во рамката на крилото. Тие обезбедуваат меки внатрешни агли дури и по процесот на заварување и со тоа оптимална временска цврстина во оваа област. Континуираното запечатување на неколку нивоа помеѓу крилото и рамката, исто така, сигурно ги спречува провевот и насобирањето на кондензација. Се користи потпора за валјаци за да се обезбеди безбедно центрирање и фиксирање.

Друга предност на новиот систем за подигнување и лизгање е неговиот атрактивен изглед. Со рамниот дизајн се избегнуваат типичните процепи во фиксното поле и се создава модерен, рационализиран изглед, кој исто така е лесен за чистење. Тесниот централен профил гарантира максимална пенетрација на светлината. Schüco LivIngSlide нуди широк спектар на опции за дизајн благодарение на неговото обработување во опсегот на бои Schüco.

  • Термички прекратен праг и профили со алуминиумски профили за појачување: извонредна топлинска изолација и изотермални текови
  • Иновативни, издржливи EPDM гумени дихтунзи: оптимални функционални перформанси и временска цврстина
  • Мала длабочина на рамката од 194 mm ја олеснува употребата во новоизградените објекти и реновирањето
  • Голем избор за опции на елементите со фиксни рамки и подвишни крилја
  • Опционално: Панорамско застаклување за фиксно поле
  • Особено рамен праг за удобен влез и излез
  • Широк опсег за дизајн на бои: надворешни капаци од алуминиум, ексклузивна технологија за завршна обработка на површината Schüco AutomotiveFinish и PVC фолии Schüco UnlimitedFinish
  • Испораката вклучува окови за подигнување и лизгање на Schüco, сите од еден добавувач

Техничка информација

Основна системска длабочина во mm
194
Макс. широчина на крилото во mm
3200
Макс. височина на крилото во mm
2600
Макс. тежина на крилото во kg
400
Мин. лицева широчина на профилот
180
Макс. дебелина на стакло/ панел
52
Uf вредност на рамката (≥)
1.3 W/(m²·K)
Заштита од провала
До RC2
Максимална звучна изолација Rwp
45 dB(A)
Cad- детали
AKS TechDoc

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ