Високо термички изолиран систем за лизгање и подигање со лизгање за секоја апликација

Врз основа на единечни, двојни и тројни надворешни рамки, системот за лизгање и подигање со лизгање на Schüco ASS 70.HI (High Insulated) дозволува големи ширини на отворање со извонредна удобност на корисникот – совршен за употреба како елегантно системско решение во комерцијални проекти и луксузни станбени објекти со високи барања за топлинска изолација.

Може да биде опремен со технологија за безбедност и удобност Schüco SmartStop и Schüco SmartClose; лизгачките системи обезбедуваат лесно и безбедно ракување со дури и големите вентилациони единици.

Голем спектар на бои нуди практично бесконечни индивидуални опции за дизајн – дури и до изборот на различни бои за внатрешните и надворешните површини.

Термички изолиран систем за лизгање и подигање со лизгање со привлечни опции за дизајн и удобност

Системот за лизгање и подигање со лизгање Schüco ASS 50 комбинира термички својства со широк спектар на архитектонски опции и висок степен на флексибилност специјално за комерцијални проекти.

Со своите тесни лицеви ширини и големи отвори за проветрување, термички изолираниот систем овозможува создавање привлечни решенија за простории преплавени со светлина – со лесно, скоро нечујно работење и извонредна водонепропустливост.

Широкиот спектар на додатоци, рачки и бои гарантира дека системот може да биде совршено прилагоден на индивидуалните барања за дизајн.

Покрај тоа, достапни се и различни опции за опрема за управување со системите кои помагаат во отворањето и затворањето на отворите за вентилација лесно и безбедно за корисникот.

Најновата генерација на високо термички изолирани системи за лизгање и подигање со лизгање

Без бариери, многу лесен за употреба и тенок елегантен изглед- високо-изолираниот систем за лизгање и подигање со лизгање Schüco ASE 80.HI (High Insulated) нуди елегантни решенија за дизајн за одржлива, кориснички ориентирана архитектура до пасивно ниво на куќа.

Модуларниот и флексибилен систем на алуминиумски профили плени со намалениот пресек меѓу отворите DesignLine , што овозможува памките визуелно да се повлечат во позадина.

The level threshold allows the inside and outside areas to transition into one another harmoniously and without barriers.

Рамниот праг овозможува внатрешниот и надворешниот простор хармонично и без пречки да преминуваат еден во друг.

Понатамошна придобивка на новата генерација на системи за лизгање и подигнување и лизгање е неговата висока флексибилност во однос на конфигурацијата за да одговара на кој било корисник. Опциите како што се технологијата за безбедност и удобност Schüco SmartStop и Schüco SmartClose обезбедуваат најдобро можно ракување.

Систем за лизгање и подигање со лизгање, со одлични вредности на топлинска изолација и тенки ширини на лицето

Модуларниот и флексибилен лизгачки систем Schüco ASE 60 може да се пофали со одлични вредности на топлинска изолација, тенки ширини на лицето и сеопфатни решенија во однос на дизајнот и удобноста.

Посебен белег е тоа што лизгачкиот систем може индивидуално да се конфигурира во смисла на удобност и дизајн. Компонентите по избор на оковот како што се технологијата за безбедност и удобност Schüco SmartStop и Schüco SmartClose обезбедуваат максимална леснотија на користење. Тенката линија на преклопниот профил овозможува ентериерот и екстериерот да се влеат еден во друг, додека рамниот праг ги исполнува секојдневните потреби за лесен пристап.

Системот го задржува својот висококвалитетен дизајн дури и кога е отворен, благодарение на скриените компоненти на приклучоците.

Сертифицираната заштита од провала на системот овозможува да бидат реализирани сите барања за безбедност.

Иновативен систем за подигнување и лизгање – највисоки барања во комбинација со економично производство

Новиот систем за подигнување и лизгање од Schüco комбинира максимална ефикасност на изработка и инсталација со највисоки стандарди на удобност и дизајн.

Иновативниот систем за подигање и лизгање Schüco LivIngSlide е дизајниран врз основа на димензиите на системот Schüco LivIng, и основната длабочина на профилот на крилото е 82 mm. Оваа компатибилност на системите нуди пристап до широк спектар на додатоци за профили, како што се додатоците за застаклување. Унифицираните димензии на системот обезбедуваат едноставно и флексибилно планирање, како и спроведување на опциите за монтажа. Значителното намалување на бројот на делови ги минимизира работата и трошоците потребни за складирање.

Новиот систем за подигнување и лизгање нуди и низа градежни придобивки, на пример, челичните појачувања во профилот на крилото како затворени правоаголни цевки. Ова значително ја зголемува стабилноста на дизајнот и дозволува да се изградат големи елементи со тежина на крилото до 400 кг.

Посебен белег на Schüco LivIngSlide: фабрички валани, заварливи EPDM застаклувачки дихтунзи во рамката на крилото. Тие обезбедуваат меки внатрешни агли дури и по процесот на заварување и со тоа оптимална временска цврстина во оваа област. Континуираното запечатување на неколку нивоа помеѓу крилото и рамката, исто така, сигурно ги спречува провевот и насобирањето на кондензација. Се користи потпора за валјаци за да се обезбеди безбедно центрирање и фиксирање.

Друга предност на новиот систем за подигнување и лизгање е неговиот атрактивен изглед. Со рамниот дизајн се избегнуваат типичните процепи во фиксното поле и се создава модерен, рационализиран изглед, кој исто така е лесен за чистење. Тесниот централен профил гарантира максимална пенетрација на светлината. Schüco LivIngSlide нуди широк спектар на опции за дизајн благодарение на неговото обработување во опсегот на бои Schüco.