Структурно застаклување – најдобра естетска форма на прозорецот

Schüco AWS 114 SG.SI претставува дизајн на прозорец со висока топлинска изолација што едвај се разликува од SG-фасадата. Тежини на крилото до 250 кг овозможуваат недостигнати до сега формати. Schüco AWS 114 SG.SI обезбедува одлична удобност и безбедност: прилагодлив ограничувач на отворање за рачно управувани прозорци. Системот за прозорци е исто така достапен како AWS 114.SI со класичен профил.
Користете ги СК прозорците како стандарден отвор за традиционални решенија за фасадни прозорци. Користете PAF прозорец кога прекршувањето на светлината или одразот на сонцето треба да бидат еднакви на целата фасада.
Посебна карактеристика на Schüco AWS 114.SI е тоа што има моторизиран оков Schüco TipTronic. Се постигнува класа на заштита 0 и 4. Крилата за проветрување се обезбедени со безбедносна технологија, како што е целосно профилно интегрираната заштита во согласност со податочниот лист VFF KB.01 (електрични прозорци). Отпорните кабелски приклучоци овозможуваат лесна инсталација на технологијата за оков Schüco TipTronic интегрирана во профилот. Монтажата и инсталацијата се крајно едноставни.

 

Елемент за вметнување фасада со различни опции за дизајн

Производството, склопувањето и работењето се ефикасни – со термоизолираниот прозорец Schüco AWS 114 и високо термички изолираниот прозорец Schüco AWS 114.SI како прозорци со паралелно отворање или со отворање на горна оска.

Иновативниот систем на прозорци со можност за големи димензии е визуелно беспрекорно интегриран без да влијае на униформната фасадна геометрија – со тежина на крилото до 250 кг.

Повеќе информации


Како структурално фасаден прозорец  со изолационо стакло (Schüco AWS 114 SG и Schüco AWS 114 SG.SI) или како стандарден фасаден прозорец со изолационо стакло (Schüco AWS 114 и AWS 114.SI) вградениот елемент обезбедува разновидни можности за дизајн и може добро да се интегрира во фасадите Schüco FW 50+ / FW 60+, Schüco FW 50+ SG / FW 60+ SG, Schüco AOC 50 / AOC 60, Schüco USC 65 и Schüco UCC 65 SG.

Прозорецот Schüco AWS 114 работи рачно или со скриен и лесно монтиран погонски систем (Schüco TipTronic). Системот за самостојно учење и оков отпорен на удар, со интегриран прилагодлив ограничувач на отворање, се прицврстува без дупчење и без завртки во рамката.

Едноставно склопување во работилница е овозможено со иновативен принцип на клип.

Додатна конструкција AOC 75 на дрвена подконструкција (TI).

Додатната конструкција AOC 75 на дрвена подконструкција (TI) ја комбинира оваа енергетски ефикасна конструкција со ефикасно производство и склопување.

Иновативното семејство дихтунзи овозможува големи елементи за вентилација, особено во областа на покривот. Компонентите за запечатување без примена на заптивната смеса се користат во преклопот на вертикалата и хоризонталата за ефикасна и безбедна монтажа.

Додатна конструкција AOC 75 на челична подконструкција (ST).

Додатната конструкција AOC 75 на челик (ST) ја комбинира оваа енергетски ефикасна конструкција со ефикасно производство и склопување.

Иновативното семејство дихтунзи овозможува големи елементи за вентилација, особено во областа на покривот.
Компонентите за запечатување без примена на заптивната смеса се користат во преклопот на вертикалата и хоризонталата за ефикасна и безбедна монтажа. ​

Додатната конструкција AOC 60 на дрвена подконструкција (TI) ја комбинира оваа енергетски ефикасна конструкција со ефикасно производство и склопување.

Системот овозможува дизајн со полу-структурална естетика.

Компонентите за запечатување без примена на заптивната смеса се користат во преклопот на вертикалата и хоризонталата за ефикасна и безбедна монтажа. ​

Преку употребата на одржливи материјали, челичните системи на Jansen се енергетско ефикасни и одржливи за ресурсите, што е и лајтмотив за конструкција ориентирана кон иднината

Janisol HI е најновиот систем за прозорци и врати направени од челик што совршено го отелотворува овој тренд за транспарентни обвивки на згради. Иновативниот врвен производ комбинира совршен, хармоничен дизајн и материјали со строги барања за топлинска изолација и заштита од провала. Неговиот ново развиен композитен систем овозможува добри конструктивни својства во комбинација со брилијантни вредности на Uf. Понатамошна придобивка е што основната длабочина од 80 mm ја олеснува употребата на двојно или тројно застаклување. Ова овозможува создавање на големи прозорци и врати со тешки стаклени панели и многу тесни лицеви ширини на профилот.

Композитниот прозорски систем Schüco AWS 120 CC.SI (Composite Construction Super Insulation) заедно со интегрирана Schüco CCB (Concealed Composite Blind) заштита од сонце е оптимизиран систем за комплетирање на енергетската ефикасност на обвивката на зградата. Нуди термичка изолација сертифицирана за пасивна градба и заштита од сонце, заштита од отсјај и засенчување со чист поглед нанадвор и сето тоа во сите временски услови. Со речиси невидлив пакет со ламели во собрана положба на венецијанерот и без навлегување на светлина од страните кога венецијанерот е спуштен, комплетниот систем задоволува високи дизајнерски барања со неговиот внатрешен и надворешен изглед. Дизајн со структурално застаклување исто така е возможен.

Ако е потребна стандардна проветрувачка функција на крилото, интеграцијата на заштита од сонце во фиксните полиња со отвори за ревизија нуди најефикасно решение. Оваа поедноставена конструкција има само едно ревизиско крило како отвор за одржување на чистење, кое обично останува затворено.

Широкиот опсег на окови вклучува рамна розетна и елегантен дизајнерски капак, кој може да се отстрани ако е потребно. За да се отвори ревизионото крило, Schüco рачка со стандардна инсталација е вметната во розетната. Со оваа економична верзија со фиксен елемент, инсталациските предности на интегрирана заштита од сонце се задржуваат, а исто така и високите вредности на звучна изолација.

Енергетски ефикасни вентилациски системи за различни барања се возможни со интегриран Schüco вентилациски систем и мехатронскиот оков Schüco TipTronic SimplySmart.

Оптимизираниот стандарден систем на прозорци Schüco AWS 75.SI + (Супер изолација) со системска длабочина од 75 mm е дел од платформата на системот Schüco AWS и претставува основа за низа апликации во енергетски ефикасни обвивки на зградата. Во зависност од архитектонските побарувања, високотермички изолираниот алуминиумски систем може да се користи како единечен прозорец, лентовиден прозорец, вграден прозорец во фасада или во комбинација со системи за врати Schüco.

Дополнителна придобивка за клиентите и архитектите е што системот за прозорци може да се дизајнира во голем број различни типови на отворање на странична и долна оска, како и комбинација од нив.

Системот за прозорци нуди широк спектар на профили, вклучувајќи аголни профили, структурални профили, симетрични и асиметрични профили, како и голем број варијации на дизајн и дополнителни опции за комбинации со заштита од сонце или системи за вентилација.

Развиен со замисла за иднината, системот е развиен на принципот за рециклирање Лулка до Лулка (Cradle-to-Cradle) , што го прави совршен за планирање на одржливи градежни концепти со градежни единици кои се тестирани и проценети за штетни материи и својства на рециклирање. Суровините се претвораат во производи што можат да се претворат во висококвалитетни суровини со оригинален квалитет на крајот од нивниот животен циклус. Schüco AWS 75.SI + е тестиран од ЕРЕА Хамбург и сертифициран со сребрена етикета во согласност со најновиот стандард C2C на американскиот институт за иновации од Лулка до Лулка.

Schüco AWS 70. ЅI со тоа поставува стандарди во однос на флексибилност на планирањето и нуди атрактивни решенија за прозорци за амбициозна архитектура.

  • Со своите извонредни вредности на топлинска изолација и тенок дизајн без видливи контури на крилото, блок системот Schüco AWS 75 BS.SI + (Block System Super Insulation) ги исполнува највисоките енергетски ефикасни и архитектонски барања со најголема можна транспарентност.
  • Прозорецот Schüco AWS 75 VV.SI (Ventilation Vent Super Insulation) со максимална топлинска изолација е достапен како непроѕирен страничен отвор за проветрување со функција за вентилација – со одлична издржливост на експлоатација и звучна изолација и во екстремни временски услови, благодарение на сплит изолационата лентa.
  • Со засечени надворешни контури, Schüco AWS 75 RL.SI (Residential Line Super Insulation) најдобро одговара за проекти за реновирање или за визуелен акцент.​
  • Schüco AWS 75 WF.SI (Window Façade Super Insulation) ги исполнува највисоките енергетски ефикасни и архитектонски барања благодарение на извонредната топлинска изолација и тесните надворешни лицеви ширини.

Додатна конструкција AOC 60 на челична подконструкција (ST) со најдобрa термичка изолација и со наједноставна обработка

Додатната конструкција AOC 60 на челик (ST) ја комбинира оваа енергетски ефикасна конструкција со ефикасно производство и склопување.

Системот овозможува дизајн на фасадата со полуструктурално застакување. 

Компонентите за запечатување без примена на заптивната смеса се користат во преклопот на вертикалата и хоризонталата за ефикасна и безбедна монтажа. ​

Технологијата за поставување завртки на челични подструктури обезбедува кратко време на производство во споредба со заварувањето.

Додатна конструкција AOC 60 на челична подконструкција (ST) со најдобрa термичка изолација и со наједноставна обработка

Додатната конструкција AOC 60 на челик (ST) ја комбинира оваа енергетски ефикасна конструкција со ефикасно производство и склопување.

Вертикални фасади и покривни застаклувања со наклон на покривот до 7° можат да бидат изведени.

Компонентите за запечатување без примена на заптивната смеса се користат во преклопот на вертикалата и хоризонталата за ефикасна и безбедна монтажа. ​

Технологијата со завртки на челичната подструктура обезбедува пократко време за производство во споредба со заварувањето.​