Прозорски системи

Schüco AWS 75.SI+Список на производи

Опис
Предности

Оптимизираниот стандарден систем на прозорци Schüco AWS 75.SI + (Супер изолација) со системска длабочина од 75 mm е дел од платформата на системот Schüco AWS и претставува основа за низа апликации во енергетски ефикасни обвивки на зградата. Во зависност од архитектонските побарувања, високотермички изолираниот алуминиумски систем може да се користи како единечен прозорец, лентовиден прозорец, вграден прозорец во фасада или во комбинација со системи за врати Schüco.

Дополнителна придобивка за клиентите и архитектите е што системот за прозорци може да се дизајнира во голем број различни типови на отворање на странична и долна оска, како и комбинација од нив.

Системот за прозорци нуди широк спектар на профили, вклучувајќи аголни профили, структурални профили, симетрични и асиметрични профили, како и голем број варијации на дизајн и дополнителни опции за комбинации со заштита од сонце или системи за вентилација.

Развиен со замисла за иднината, системот е развиен на принципот за рециклирање Лулка до Лулка (Cradle-to-Cradle) , што го прави совршен за планирање на одржливи градежни концепти со градежни единици кои се тестирани и проценети за штетни материи и својства на рециклирање. Суровините се претвораат во производи што можат да се претворат во висококвалитетни суровини со оригинален квалитет на крајот од нивниот животен циклус. Schüco AWS 75.SI + е тестиран од ЕРЕА Хамбург и сертифициран со сребрена етикета во согласност со најновиот стандард C2C на американскиот институт за иновации од Лулка до Лулка.

Schüco AWS 70. ЅI со тоа поставува стандарди во однос на флексибилност на планирањето и нуди атрактивни решенија за прозорци за амбициозна архитектура.

  • Со своите извонредни вредности на топлинска изолација и тенок дизајн без видливи контури на крилото, блок системот Schüco AWS 75 BS.SI + (Block System Super Insulation) ги исполнува највисоките енергетски ефикасни и архитектонски барања со најголема можна транспарентност.
  • Прозорецот Schüco AWS 75 VV.SI (Ventilation Vent Super Insulation) со максимална топлинска изолација е достапен како непроѕирен страничен отвор за проветрување со функција за вентилација – со одлична издржливост на експлоатација и звучна изолација и во екстремни временски услови, благодарение на сплит изолационата лентa.
  • Со засечени надворешни контури, Schüco AWS 75 RL.SI (Residential Line Super Insulation) најдобро одговара за проекти за реновирање или за визуелен акцент.​
  • Schüco AWS 75 WF.SI (Window Façade Super Insulation) ги исполнува највисоките енергетски ефикасни и архитектонски барања благодарение на извонредната топлинска изолација и тесните надворешни лицеви ширини.

Континуирана централна заптивка: побрзо производство на централната заптивка споредено со заптивките продавани на метар; без прекин на запривката во аглите

Подобрена изработка на изолацијата кај застаклувањето, со скратување на времето потрошено за рачна работа и монтажа

Schüco AvanTec SimplySmart оковот обезбедува ефикасна изработка: флексибилна, едноставна и интуитивна

Крилјата се само-позиционираат и инсталираат без алатки

Брза и едноставна монтажа на оковот

Изработка на леви и десни прозорци со истите елементи, поедноставено сечење на лентата за заклучување и намалени барања за складирање на елементите


Техничка информација

Основна системска длабочина во mm
75
Мин. видлива широчина во mm
91
Uf вредност на рамката (≥)
0.92 W/(m²·K)
Макс. дебелина на стакло/панел во mm
61
Макс. широчина на крилото во mm
1700
Макс. височина на крилото во mm
2500
Макс. звучна изолација Rwp
48 dB(A)
Непропустливост на воздух
Класа 4
Непропустливост на вода
Класа 9A
Заштита од провала
До RC3
Издржливост на ветер
Класа C5/B5
CE маркер
Да
Брошури
Cad- детали
AKS TechDoc
Schüco Aluminium Window and Door Systems
Download

CAD- детали

Можете да ги преземате CAD- цртежите (DWG / DXF) на нашите профили во комплетни серии (ZIP). Во овие ZIP фајлови, профилите се сортирани во датотеки според нивната функција.

Можете да најдете цртежи на специфични пресеци од AluKönigStahl во нашата платформа AKS Tech Doc. Цртежи на пресеци од Jansen може да се најдат директно во соодветниот каталог во “AKS TechDoc”.

За пристап до Cad- материјалите

AKS TechDoc

Користењето на AKS TechDoc за каква било ситуација во вашата секојдневна работа, во канцеларија, работилница или на лице место ќе ви помогне. Во AKS TechDoc, можете брзо да најдете информации за кодот на производот во каталозите, да ги зачувате овие страници како PDF-датотека и да ги испратите по е-пошта.

За пристап до комплетната документација, мора да ги користите вашето корисничко име и лична лозинка за AKSTechDoc, добиени по регистрацијата на нашата централна платформа www.alukoenigstahl.com.

За пристап до TECH DOC МАТЕРИЈАЛИТЕ